16.6 C
Trikala
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Νόστιμα σοκολατένια cupcakes

Υλικά cupcakes

- Advertisement -

3/4 του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης Αλλατίνη
3/4 του φλιτζανιού φαρίνα Αλλατίνη
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν- πάουντερ Αλλατίνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού λάδι
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι άπαχο αποβουτυρωμένο γάλα
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο χωρίς κουκούτσι κεράσια, συν 12 φρέσκα κεράσια για το γαρνίρισμα
Για την επικάλυψη

170 γρ. κρέμα τυριού
1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Για τα cupcakes:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° Cκαι τοποθετείτε αντι-κολλητικό χαρτί στις φόρμες των muffins.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι ολικής, την φαρίνα, το κακάο, το μπέικιν- πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Στο μίξερ, χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη και το λάδι σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Με το μίξερ σε χαμηλή, αρχίστε να προσθέτετε τα ξήρά σας συστατικά στο μείγμα και ανακατεύετε καλά. Τέλος προσθέστε τα ψιλοκομμένα κεράσια και συνεχίστε να ανακατεύετε. Χύστε το μείγμα σας μέσα στις φόρμες και ψήστε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Για την επικάλυψη:

Στο μίξερ, χτυπήστε την κρέμα τυριού, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σας βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες και στη συνέχεια διαδώστε το πάνω από τα cupcakes σας. Διακοσμήστε την κορυφή με ένα κερασάκι εάν το επιθυμείτε.
Καλή σας απόλαυση!

anapnoes.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ