12.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ομελέτα με λουκάνικο και ντομάτα

Συστατικά

  • 1 κυπριακό λουκάνικο (χοντρό), κομμένο σε φετάκια,
  • ½ κουταλάκι μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι (προαιρετικά),
  • 3 αβγά,
  • ½ κουταλάκι μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι (προαιρετικά),
  • 1 ώριμη ντομάτα ξεσποριασμένη, σε φετάκια ή 4-5 ντοματίνια, κομμένα στα δυο και ξεσποριασμένα,
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανού τα φύλλα ψιλοκομμένα,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχινόπρασο ή τα τρυφερά φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι,
  • ελαιόλαδο,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Χτυπάτε με πιρούνι ή με το σύρμα τα αβγά σε ένα μπολ, μαζί με το μπούκοβο (αν θα βάλετε), αλάτι και πιπέρι, μέχρι να σμίξουν.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε μέσα τα φετάκια του λουκάνικου και τα σοτάρετε για 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

  •  Βήμα 3

    Προσθέτετε την ντομάτα ή τα ντοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό, για να μαραθεί.

  •  Βήμα 4

    Ρίχνετε στο τηγάνι τα αβγά και τα ανακατεύετε λίγο.

  •  Βήμα 5

    Ύστερα, σκορπάτε πάνω το μαϊντανό και το σχινόπρασο (ή το κρεμμυδάκι).

  •  Βήμα 6

    Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και ψήνετε την ομελέτα μέχρι να πήξει, ανασηκώνοντας λίγο τις άκριες για να γλιστρίσει από κάτω το ωμό αβγό.

  •  Βήμα 7

    Τη βγάζετε σε ένα πιάτο και τη συνοδεύετε με σαλάτα ρόκα.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ