Συστατικά
- 1 κυπριακό λουκάνικο (χοντρό), κομμένο σε φετάκια,
- ½ κουταλάκι μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι (προαιρετικά),
- 3 αβγά,
- ½ κουταλάκι μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι (προαιρετικά),
- 1 ώριμη ντομάτα ξεσποριασμένη, σε φετάκια ή 4-5 ντοματίνια, κομμένα στα δυο και ξεσποριασμένα,
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανού τα φύλλα ψιλοκομμένα,
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχινόπρασο ή τα τρυφερά φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι,
- ελαιόλαδο,
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Χτυπάτε με πιρούνι ή με το σύρμα τα αβγά σε ένα μπολ, μαζί με το μπούκοβο (αν θα βάλετε), αλάτι και πιπέρι, μέχρι να σμίξουν.
- Advertisement - - Βήμα 2
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε μέσα τα φετάκια του λουκάνικου και τα σοτάρετε για 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Βήμα 3
Προσθέτετε την ντομάτα ή τα ντοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό, για να μαραθεί.
- Βήμα 4
Ρίχνετε στο τηγάνι τα αβγά και τα ανακατεύετε λίγο.
- Βήμα 5
Ύστερα, σκορπάτε πάνω το μαϊντανό και το σχινόπρασο (ή το κρεμμυδάκι).
- Βήμα 6
Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και ψήνετε την ομελέτα μέχρι να πήξει, ανασηκώνοντας λίγο τις άκριες για να γλιστρίσει από κάτω το ωμό αβγό.
- Βήμα 7
Τη βγάζετε σε ένα πιάτο και τη συνοδεύετε με σαλάτα ρόκα.