14.2 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ομελέτα με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

- Advertisement -
  • 6 αυγά
  • 3 μανιτάρια λευκά ή πλευρώτους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζετε τις 4κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί. κόβετε τα μανιτάρια.  Ρίχνετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τις ντομάτες και την πιπεριά. Σοτάρετε τα λαχανικά για 5΄ ανακατεύοντας. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 7΄-10΄, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά. Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, τα λαχανικά, 3κ.σ. νερό και λίγο αλατοπίπερο. Τα χτυπάτε με το σύρμα καλά, ρίχνετε τα αυγά κουνώντας το τηγάνι για να απλωθεί ομοιόμορφα και ψήνετε για 5΄-7΄, περίπου σε μέτρια θερμοκρασία. Ελέγχετε αν έχει ψηθεί και δεν έχει κολλήσει, ανασηκώνοντας τις άκρες με ένα πιρούνι ή μία σπάτουλα. Αν έχει κολλήσει σπρώξτε ελαφρά την σπάτουλα προς το κέντρο και την ξεκολλάτε. Σκεπάζετε με ένα ρηχό πιάτο το τηγάνι και κρατώντας σταθερά, αναποδογυρίζετε το τηγάνι ώστε η άψητη πλευρά να πάει κάτω. Ξαναγυρίζετε αμέσως την ομελέτα από το πιάτο στο τηγάνι με την άψητη πλευρά κάτω. Αφήνετε να ψηθεί για 3΄-4΄. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζετε την ομελέτα με μαϊντανό, την κόβετε σε 4 κομμάτια και σερβίρετε

gastrotourismos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ