Υλικά
1 κιλό φρέσκο αρακά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
2 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
- Advertisement -
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τα υλικά σας, μαζί με τη ντομάτα που έχετε πολτοποιήσει και 1 φλιτζάνι νερό . Σιγοβράζετε τον αρακά μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ζεστό για να μην κολλήσει ο αρακάς.