Συστατικά
- 1 πακέτο (500γρ.) μακαρόνια πένες
- 1 κύβο ζωμού λαχανικών
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κιλό κιμά χοιρινό ή βοδινό
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- ½ φλ. βασιλικό ψιλοκομμένο (και επιπλέον για το γαρνίρισμα)
- 2 φλ. αναρή ξερή, τριμμένη, χαλλούμι ή παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Ζεσταίνετε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε μέσα το ζωμό και τα μακαρόνια.
- Advertisement - - Βήμα 2
Τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τα βαρυψήσετε.
- Βήμα 3
Παράλληλα, βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Βήμα 4
Προσθέτετε τον κιμά και όταν τσιγαριστεί, βάζετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
- Βήμα 5
Στη συνέχεια, βάζετε τις ντομάτες και βράζετε για 4-5 λεπτά.
- Βήμα 6
Τέλος, πασπαλίζετε την πάπρικα, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.
- Βήμα 7
Όταν βράσουν τα μακαρόνια προσθέτετε λίγο κρύο νερό και τα σουρώνετε.
- Βήμα 8
Τα σερβίρετε σε ατομικά πιάτα και βάζετε από πάνω 2-3 κουταλιές κιμά.
- Βήμα 9
Πασπαλίζετε με το τυρί της αρεσκείας σας και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.
- Βήμα 10
Σερβίρετε τα μακαρόνια και τον κιμά ζεστά.