Μια γευστική συνταγή χαμηλή σε θερμίδες, που γίνεται εύκολα και γρήγορα σε 3 μόλις βήματα. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς; Αυτή η σάλτσα πέστο είναι από τις καλύτερες που έχω δοκιμάζει. Αν δεν βρείτε ντοματίνια, βάλτε ντομάτες κομμένες σε κυβάκια.
Συστατικά
- 1 πακέτο (500γρ.) μακαρόνια πένες
- 10 -15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
-
Για τη σάλτσα πέστο:
- 1 ματσάκι βασιλικό (ή 2 σακουλάκια των 40 γρ.)
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές κουκουνάρι (πινόλια)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
Βήματα
- Βήμα 1
Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και τις σουρώνουμε. Κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό τους.
- Βήμα 2
Ακολούθως, φτιάχνετε τη σάλτσα πέστο: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και το ½ φλιτζάνι νερό που κρατήσατε από τα μακαρόνια και αλέθετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Βήμα 3
Βάζετε τα μακαρόνια πίσω στην κατσαρόλα, ρίχνετε το πέστο, τα ντοματίνια και ανακατεύετε. Βάζετε τις πένες σε ένα ωραίο πυρίμαχο σκεύος ή πιατέλα. Αν θέλετε πασπαλίζετε τις πένες με επιπλέον παρμεζάνα τριμμένη.