Συστατικά
- 1 πακέτο (500γρ.) μακαρόνια πένες (ή τορτελίνια ή βίδες κ.λπ.),
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 1 κιλό ντομάτες αλεσμένες στο μπλέντερ,
- 1 κουταλάκι πάπρικα,
- ½ κουταλάκι ζάχαρη,
- 8 -10 φύλλα βασιλικό (και επιπλέον για το γαρνίρισμα),
- 4-5 ντοματίνια (προαιρετικά),
- 1½ φλ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη,
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Advertisement - - Βήμα 2
Ακολούθως, ρίχνετε μπόλικο κρύο νερό στην κατσαρόλα και τα σουρώνετε.
- Βήμα 3
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου στους 180°C.
- Βήμα 4
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Βήμα 5
Ακολούθως, ρίχνετε τις ντομάτες και βράζετε για 7-8 λεπτά.
- Βήμα 6
Μετά, προσθέτετε την πάπρικα, τη ζάχαρη, το βασιλικό και αλατοπιπερώνετε.
- Βήμα 7
Βάζετε τα μακαρόνια σε ένα ταψί ή σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο και προσθέτετε τα ντοματίνια και τη σάλτσα.
- Βήμα 8
Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με τη μοτσαρέλα.
- Βήμα 9
Βάζετε το φαγητό στο φούρνο και ψήνετε στο γκριλ για 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βήμα 10
Πασπαλίζετε με λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.