19.1 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πένες με σάλτσα ντομάτας

Συστατικά

  • 1 πακέτο (500γρ.) μακαρόνια πένες (ή τορτελίνια ή βίδες κ.λπ.),
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 1 κιλό ντομάτες αλεσμένες στο μπλέντερ,
  • 1 κουταλάκι πάπρικα,
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη,
  • 8 -10 φύλλα βασιλικό (και επιπλέον για το γαρνίρισμα),
  • 4-5 ντοματίνια (προαιρετικά),
  • 1½ φλ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Ακολούθως, ρίχνετε μπόλικο κρύο νερό στην κατσαρόλα και τα σουρώνετε.

  •  Βήμα 3

    Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου στους 180°C.

  •  Βήμα 4

    Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.

  •  Βήμα 5

    Ακολούθως, ρίχνετε τις ντομάτες και βράζετε για 7-8 λεπτά.

  •  Βήμα 6

    Μετά, προσθέτετε  την πάπρικα, τη ζάχαρη, το βασιλικό και αλατοπιπερώνετε.

  •  Βήμα 7

    Βάζετε τα μακαρόνια σε ένα ταψί ή σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο και προσθέτετε τα ντοματίνια και τη σάλτσα.

  •  Βήμα 8

    Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με τη μοτσαρέλα.

  •  Βήμα 9

    Βάζετε το φαγητό στο φούρνο και ψήνετε στο γκριλ για 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

  •  Βήμα 10

    Πασπαλίζετε με λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ