23.1 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Πέστροφα στο χαρτί με αχνιστά σέσκουλα

Υλικά
Για την πέστροφα
4 πέστροφες
1 σκελίδα σκόρδο
2 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί, την ψίχα
2 κλωναράκια μαϊντανό
20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
θυμάρι ξερό
ρίγανη ξερή
2 φρέσκα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα
χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα σέσκουλα
500γρ. σέσκουλα καθαρισμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κλωναράκια άνηθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
χυμό από 1 λεμόνι για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

- Advertisement -

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC, στις αντιστάσεις. Ξεπλένετε καλά τις πέστροφες.

Στο μούλτι αλέθετε το σκόρδο, το ψωμί και τον μαϊντανό και γεμίζετε με το μίγμα τις κοιλιές των ψαριών. Τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Τυλίγετε κάθε πέστροφα σε λαδόκολλα, τις ακουμπάτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο, ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα σέσκουλα: Πλένετε και ψιλοκόβετε τα σέσκουλα. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μαζί με μισό φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.

Σερβίρετε τα αχνιστά σέσκουλα με λεμόνι και ελαιόλαδο, ενώ τις πέστροφες με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και λεμόνι.

Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

Tips
Αντί για ψωμί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παξιμάδι τριμμένο στο multi.

olivemagazine.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ