16.5 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Παιδική ακμή και πώς να την αντιμετωπίσετε

Εφηβεία. Η ηλικία που οι ορμόνες τρελαίνονται, οι διαθέσεις αλλάζουν και τα παιδιά κυριολεκτικά μεταμορφώνονται!

- Advertisement -

Ξαφνικά, το πρόσωπο μεταμορφώνεται. Γεμίζει αντιαισθητικά σπυράκια, και κοκκινίλες, κάνοντας ευθεία επίθεση στην αυτοπεποίθηση, και την κοινωνικότητα του έφηβου.

Παρ΄όλα αυτά, μας λέιε η κυρία ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ – ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ, η ακμή είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, που η βαρύτητά του ποικίλει και δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της εφηβείας. Μπορεί να πρωτοεμφανιστεί σε μικρότερες ηλικίες, αλλά και σε πιο ώριμη ηλικία.

Τι είναι όμως η ακμή;

Είναι μια φλεγμονώδης δερματοπάθεια, η οποία κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι αποτέλεσμα της υπερέκκρισης σμήγματος, της απόφραξης του τριχοσμηγματογόνου πόρου από κερατινοκύτταρα, και των μικροβίων. Πιο απλά, η ακμή είναι το αποτέλεσμα της κάλυψης των πόρων με λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα.

Μεγάλο ρόλο παίζει δε η κληρονομικότητα και κανένα η σοκολάτα και το fast food, ούτε το καθημερινό πλύσιμο του προσώπου ή η έλλειψή του!

Η σωστή και έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική και πραγματοποιείται βάσει της κλινικής εξέτασης και της δερμοανάλυσης. Με την ανάλογη θεραπεία, προλαμβάνονται οι ουλές.

Οι μέθοδοι, πολλές και ποικίλες:

Το laser, το blue light, η φωτοδυναμική θεραπεία, καθώς και οι φαρμακευτικές μέθοδοι ήτοι χάπια και άλλα σκευάσματα, κάνουν θαύματα στην ακμή, το πρόσωπο καθαρίζει και η αυτοπεποίθηση επανέρχεται δριμύτερη!

stogiatro.gr

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ