Συστατικά
- 60cl (3 συσκευασίες των 20 cl ή 2 φλ. + 7 κουταλιές) κρέμα γάλακτος,
- 180 γρ. άσπρη σοκολάτα ψιλοκομμένη,
- 2/3 φλ. γάλα,
- 2/3 φλ. ζάχαρη,
- 1 κουταλάκι βανίλια,
- 3 κουταλάκια ζελατίνα σε σκόνη.
-
Σος μαύρης σοκολάτας:
- 120 γρ. μαύρη σοκολάτα (περιεκτικότητας πάνω από 60% κακάο) ψιλοκομμένη,
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος,
- ½ κουταλάκι βανίλια.
Βήματα
- Βήμα 1
Βάζετε 3 κουταλιές νερό σε ένα φλιτζανάκι, ραντίζετε μέσα τη ζελατίνα και την αφήνετε να μουλιάσει για 10 περίπου λεπτά.
- Advertisement - - Βήμα 2
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε 1 φλ. περίπου νερό.
- Βήμα 3
Το βάζετε σε ένα πυρίμαχο μπολ, τοποθετείτε μέσα το φλιτζανάκι με τη μουλιασμένη ζελατίνα και την ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
- Βήμα 4
Βάζετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, την άσπρη σοκολάτα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύετε για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μίγμα.
- Βήμα 5
Το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα με το σύρμα τη διαλυμένη ζελατίνα και τη βανίλια.
- Βήμα 6
To μοιράζετε σε 8 (μικρά) ποτήρια ή το αδειάζετε σε ένα μικρό γυάλινο ταψάκι (χωρητικότητας 6 φλ. περίπου).
- Βήμα 7
Το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το κρατάτε στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα για 1 βράδυ.
-
Πριν σερβίρετε (1/2 ώρα περίπου), ετοιμάζετε τη σος σοκολάτας:
- Βήμα 1
Βάζετε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά και την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα λείο μίγμα.
- Βήμα 2
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή σος.
- Βήμα 3
Αφήνετε τη σος να κρυώσει και να γίνει παχύρρευστη.
- Βήμα 4
Περιχύνετε την πανακότα με τη σος σοκολάτας και τη σερβίρετε.