Μια σχετικά light και εύκολη συνταγή με μπόλικη μαστίχα θα δροσίσει τα καλοκαιρινά απογεύματα σας και θα ενθουσιάσει εσάς και τους φίλους σας.
Συστατικά
- 1 ½ φλ. (500 γρ.) γάλα
- 1/3 φλ. (120 γρ.) ζάχαρη
- 2 φύλλα ζελατίνα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά (4 γρ.) κόκκους μαστίχας Χίου
- 1 κουταλιά (10 γρ.) ζάχαρη
- Φρέσκια μαρμελάδα ή blackcurrant
Βήματα
- Βήμα 1
Χτυπάμε αρκετά στο μπλέντερ τη μια κουταλιά ζάχαρης μαζί με τους κόκκους μαστίχας μέχρι τα υλικά μας να γίνουν σκόνη. Κάνοντας αυτή τη διαδικασία, η ζάχαρη θα βοηθήσει την μαστίχα να διαλυθεί και να μην κολλάει αργότερα όταν θα τη χρησιμοποιήσουμε.
- Βήμα 2
Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για να μαλακώσουν και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
- Βήμα 3
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα με τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
- Βήμα 4
Όταν το μείγμα κοχλάσει, κατεβάζουμε το μείγμα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βήμα 5
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν το μείγμα κρυώσει λίγο, το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει για τουλάχιστον 2 ώρες. Μπορούμε να σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα, τριαντάφυλλο ή blackcurrant.