Συστατικά
- 700 γρ. πατάτες κομμένες σε κυβάκια (3 φλ. καθαρισμένες περίπου),
- 2 κουταλάκια βούτυρο ανάλατο,
- 3 αβγά,
- 2 φλ. τυρί ένταμ, τσένταρ, κεφαλογραβιέρα τριμμένη,
- 5 κουταλιές γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη) και επιπλέον για το πανάρισμα,
- ½ κουταλάκι κάρι,
- 1 πρέζα κάρδαμο,
- ½ κουταλάκι κοφτό κύμινο (αρτυσιά),
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα,
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Βάζετε τις πατάτες σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε ζεστό νερό να τις σκεπάσει.
- Advertisement - - Βήμα 2
Τις βράζετε για 10 -15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Βήμα 3
Τις σουρώνετε και τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
- Βήμα 4
Στη συνέχεια, βάζετε το βούτυρο σε ένα μπολ, προσθέτετε τις πατάτες και τις λιώνετε με ένα πιρούνι ή ειδικό εργαλείο.
- Βήμα 5
Μετά, βάζετε ένα αβγό, το τυρί, τη γαλέτα, το κάρι, το κάρδαμο, το κύμινο, το αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Βήμα 6
Πλάθετε το μίγμα σε μικρές μπαλίτσες (όπως τους κεφτέδες).
- Βήμα 7
Βάζετε μπόλικη φρυγανιά σε ένα βαθύ μπολ, ενώ σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάτε καλά τα δυο αβγά.
- Βήμα 8
Βουτάτε πρώτα τις κροκέτες στο αβγό και μετά στη φρυγανιά.
- Βήμα 9
Τις απλώνετε σε ένα δίσκο.
- Βήμα 10
Ρίχνετε μπόλικο λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και όταν κάψει τηγανίζετε τις πατατοκροκέτες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Βήμα 11
Σερβίρετε με μαρούλι, αγγουράκια, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, κέτσαπ και τζατζίκι.