24.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πατατοκροκέτες

Συστατικά

  • 700 γρ. πατάτες κομμένες σε κυβάκια (3 φλ. καθαρισμένες περίπου),
  • 2 κουταλάκια βούτυρο ανάλατο,
  • 3 αβγά,
  • 2 φλ. τυρί ένταμ, τσένταρ, κεφαλογραβιέρα τριμμένη,
  • 5 κουταλιές γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη) και επιπλέον για το πανάρισμα,
  • ½  κουταλάκι κάρι,
  • 1 πρέζα κάρδαμο,
  • ½ κουταλάκι κοφτό κύμινο (αρτυσιά),
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα,
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε τις πατάτες σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε ζεστό νερό να τις σκεπάσει.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Τις βράζετε για 10 -15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

  •  Βήμα 3

    Τις σουρώνετε και τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.

  •  Βήμα 4

    Στη συνέχεια, βάζετε το βούτυρο σε ένα μπολ, προσθέτετε τις πατάτες και τις λιώνετε με ένα πιρούνι ή ειδικό εργαλείο.

  •  Βήμα 5

    Μετά, βάζετε ένα αβγό, το τυρί, τη γαλέτα, το κάρι, το κάρδαμο, το κύμινο, το αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

  •  Βήμα 6

    Πλάθετε το μίγμα σε μικρές μπαλίτσες (όπως τους κεφτέδες).

  •  Βήμα 7

    Βάζετε μπόλικη φρυγανιά σε ένα βαθύ μπολ, ενώ σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάτε καλά τα δυο αβγά.

  •  Βήμα 8

    Βουτάτε πρώτα τις κροκέτες στο αβγό και μετά στη φρυγανιά.

  •  Βήμα 9

    Τις απλώνετε σε ένα δίσκο.

  •  Βήμα 10

    Ρίχνετε μπόλικο λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και όταν κάψει τηγανίζετε τις πατατοκροκέτες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

  •  Βήμα 11

    Σερβίρετε με μαρούλι, αγγουράκια, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, κέτσαπ και τζατζίκι.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ