18.4 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Πατατόσουπα

Υλικά

- Advertisement -

Πατάτες 2
Κρεμμύδι 1
Σκόρδο 2 σκελίδες
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Κύβος κρεατικών 1 ποτήρι
Λάδι 1 κουταλιά σούπας
Νερό 3-4 ποτήρια
Αλάτι – πιπέρι
Για την σως

Γιαούρτι 1
Κρόκος αυγού 1
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά σούπας
Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το σκόρδο και τις πατάτες ψιλοκομμένες. Αφού μαραθούν ρίχνουμε τον λιωμένο κύβο κρεατικών και 3 έως 4 ποτήρια νερο προσθέτοντας το αλάτι & το πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την σως :

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι , το κρόκο του αυγού και το αλεύρι για να λιώσουν. Προσθέτουμε κρύο νερό να αραιώσει λίγο και συμπληρώνουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό .

Τα υλικά της κατσαρόλας που έχουν βράσει τα πολτοποιούμε όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα με το μπλέντερ. Στο τέλος τα περιχύνουμε με την σως. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σερβίρεται ζεστό…

πηγη:http://www.chefoulis.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ