23 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Παϊδάκια µαρινάτα στο γκριλ του φούρνου

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό παϊδάκια αρνίσια, χωρισµένα ένα-ένα,
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 2 κουταλιές χυµό λεµονιού + 1 κουταλάκι ψιλό ξύσµα,
  • 2 κουταλιές άσπρο ξηρό κρασί,
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες,
  • 1 κουταλάκι ρίγανη,
  • 1 κουταλιά φρέσκο ξεφυλλισµένο θυµάρι,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Αφαιρείτε το περισσό λίπος από τα παϊδάκια και τα βάζετε σε µια λεκάνη.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Αναµιγνύετε σε ένα µπολάκι το ελαιόλαδο µε το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, το κρασί, τη ρίγανη, τα σκόρδα, το θυµάρι και πιπέρι (όχι αλάτι) και προσθέτετε το µίγµα στα παϊδάκια.

  •  Βήμα 3

    Τα ανακατεύετε καλά, να πιάσουν µίγµα παντού και σκεπάζετε τη λεκάνη µε πλαστική µεµβράνη.

  •  Βήμα 4

    Την κρατάτε στο ψυγείο για µίνιµουµ 6 ώρες (καλύτερα ένα βράδυ), γυρίζοντας τα παϊδάκια µια φορά.

  •  Βήμα 5

    Πριν ψήσετε τα παϊδάκια, βγάζετε τη λεκάνη από το ψυγείο, τα γυρίζετε ξανά και τα αφήνετε για ½ ώρα να πάρουν τη θερµοκρασία δωµατίου.

  •  Βήμα 6

    Στο µεταξύ, προθερµαίνετε το γκριλ του φούρνου σας και βάζετε µέσα ένα ταψί του φούρνου ντυµένο µε αλουµινόχαρτο για να ζεσταθεί και αυτό.

  •  Βήμα 7

    Αλατίζετε τα παϊδάκια, τα απλώνετε πάνω σε µια στρώση και τα ψήνετε κάτω από το γκριλ για 10-15 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά (όχι ακριβώς από κάτω, αλλά σε απόσταση 10 εκ. από την εστία της φωτιάς).

  •  Βήμα 8

    Όταν ροδίσουν καλά, τα βγάζετε και τα σερβίρετε αµέσως.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ