27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Παϊδάκια αρνίσια στη σχάρα

Συστατικά

  • 16 παϊδάκια αρνίσια
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 γεμάτο κουταλάκι φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
  • 1 κουταλιά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
  • 1 γερή πρέζα μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδo
  • αλάτι χοντρό θαλασσινό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1
  •  Βήμα 2

    Βάζετε στη γυάλα του μπλέντερ ή του πολυμίξερ τα σκόρδα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ξύσμα, το μπούκοβο ή τις νιφάδες τσίλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 3

    Βάζετε το κρέας σε μια λεκάνη, το περιχύνετε με το μίγμα και το ανακατεύετε να πιάσει καλά παντού.

  •  Βήμα 4

    Σκεπάζετε τη λεκάνη και την κρατάτε στο ψυγείο για 1-3 ώρες, ανακατεύοντας το κρέας 1-2 φορές.

  •  Βήμα 5

    Το βγάζετε από το ψυγείο ½ ώρα πριν το ψήσετε για να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.

  •  Βήμα 6

    Στο μεταξύ, προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία (Medium Heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα (μη βάλετε πολλά ή τραβάτε μερικά στην άκρη), βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.

  •  Βήμα 7

    Στραγγίζετε το κρέας κρατώντας τη μαρινάτα του.

  •  Βήμα 8

    Λαδώνετε τη σχάρα και βάζετε απάνω τις κοτολέτες.

  •  Βήμα 9

    Τις ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τις 2-3 φορές και αλείφοντάς τις με τη μαρινάτα τους.

  •  Βήμα 10

    Ελέγχετε αν είναι έτοιμες κόβοντας ένα κομμάτι.Πρέπει να είναι ψημένο πέρα για πέρα.

    xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ