Συστατικά
- 16 παϊδάκια αρνίσια
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 γεμάτο κουταλάκι φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
- 1 κουταλιά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλάκι ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
- 1 γερή πρέζα μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδo
- αλάτι χοντρό θαλασσινό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
- Βήμα 2
Βάζετε στη γυάλα του μπλέντερ ή του πολυμίξερ τα σκόρδα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ξύσμα, το μπούκοβο ή τις νιφάδες τσίλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
- Advertisement - - Βήμα 3
Βάζετε το κρέας σε μια λεκάνη, το περιχύνετε με το μίγμα και το ανακατεύετε να πιάσει καλά παντού.
- Βήμα 4
Σκεπάζετε τη λεκάνη και την κρατάτε στο ψυγείο για 1-3 ώρες, ανακατεύοντας το κρέας 1-2 φορές.
- Βήμα 5
Το βγάζετε από το ψυγείο ½ ώρα πριν το ψήσετε για να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.
- Βήμα 6
Στο μεταξύ, προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία (Medium Heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα (μη βάλετε πολλά ή τραβάτε μερικά στην άκρη), βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.
- Βήμα 7
Στραγγίζετε το κρέας κρατώντας τη μαρινάτα του.
- Βήμα 8
Λαδώνετε τη σχάρα και βάζετε απάνω τις κοτολέτες.
- Βήμα 9
Τις ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τις 2-3 φορές και αλείφοντάς τις με τη μαρινάτα τους.
- Βήμα 10
Ελέγχετε αν είναι έτοιμες κόβοντας ένα κομμάτι.Πρέπει να είναι ψημένο πέρα για πέρα.