20.4 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Πεϊνιρλί με μπέικον

Υλικά

Για την ζύμη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
  • Νωπή μαγιά 20 γρ διαλυμένη στο νερό
  • Γάλα 200 γρ
  • Νερό 1 ποτήρι (250 ml) χλιαρό
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη 1 πρέζα
  • Αυγό 1 μόνο το ασπράδι
Για την γέμιση
  • Τυρί γκούντα 200 γρ σε κυβάκια
  • Μπέικον καπνιστό 1 πακέτο
  • Βούτυρο φρέσκο 50 γρ για το άλειμα

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι , ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το χλιαρό νερό με την μάγια που την διαλύσαμε μέσα στο ποτήρι,το αλάτι,την ζάχαρη,το ασπράδι του αυγού και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά να ανακατευτούν τα υλικά μας ενώ προσθέτουμε το γάλα σταδιακά συνεχίζοντας να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νεράκι. Αφήνουμε την ζύμη για 60 λεπτά καλά σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε με πλάστη την ζύμη μας (όχι πάρα πολύ λεπτή), κόβουμε  σε στρογγυλά μικρά κομμάτια με την βοήθεια κουπ πατ (αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποτήρι), βάζουμε μέσα κύβους τυριού και λωρίδες μπέικον και κλείνουμε σε σχήμα βαρκούλας πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν ενώ το κέντρο να είναι ανοιχτό (δεν το σκεπάζουμε όλο δηλαδή) . Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, τα τοποθετούμε στην σειρά μέσα στο ταψί και τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αλείφουμε πάλι με λίγο βούτυρο και τα απολαμβάνουμε.

- Advertisement -

chefoulis.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ