13.5 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πεϊνιρλι με χωριάτικο λουκάνικο και ντομάτα

Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη

- Advertisement -

4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό
1 ½ φακελάκι ξηρή μαγιά (στιγμής)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
περίπου ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (λίγο κάτω απ’ τη μέση) και λίγο ακόμη για το λάδωμα της επιφάνειας
περίπου 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό (λίγο κάτω απ’ τη μέση)
Για τη γέμιση

150 γρ. γραβιέρα
200 γρ. κασέρι τριμμένο
1-2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε φέτες (ανάλογα το μέγεθος)
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
4 κουταλιές της σούπας
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το λάδι και το νερό σε ένα μπολ και ανακατεύετε αρχικά με μαχαίρι για να αναμειχθούν τα στερεά με τα υγρά υλικά και στη συνέχεια ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας και στα τοιχώματα. Φτιάχνετε με τη ζύμη πρόχειρα 4 μπάλες και τις αφήνετε σκεπασμένες στην άκρη 30’. Στη συνέχεια δίνετε στο κάθε κομμάτι ζύμης σχήμα βαρκούλας.

Ανακατεύετε τη γραβιέρα με το κασέρι και το αλάτι. Απλώνετε το μείγμα με το τυρί πάνω στις βαρκούλες από άκρη σ’ άκρη.Βάζετε το λουκάνικο, προσθέτετε τις ντομάτες και ραντίζετε με μία κουταλιά της σούπας λάδι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Λαδώνετε το μεγάλο, παραλληλόγραμμο ταψί του φούρνου και βάζετε πάνω τα πεϊνιρλι. Ψήνετε 25΄-35΄ ανάλογα με το πάχος της ζύμης.

icookgreek.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ