Συστατικά
-
Για τη σάλτσα:
- ½ φλ. µαγιονέζα,
- 1 1/4 κοφτή κουταλιά σος τσίλι (Chilli Sauce),
- 2 κουταλάκια µέλι,
- αλάτι.
-
Για τις γαρίδες:
- 750 γρ. περίπου µικρές/µέτριες ωµές γαρίδες ξεφλουδισµένες,
- 2 µεγάλα αβγά,
- 3/4 φλ. αλεύρι
- ½ φλ. κορν φλάουερ,
- λάδι για τηγάνισµα,
- µαρουλόφυλλα και κρεµµυδάκι σε φετάκια για το σερβίρισµα,
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
-
Ετοιµάζετε πρώτα τη σάλτσα:
- Βήμα 1
Ανακατεύετε καλά τη µαγιονέζα µε τη σος τσίλι, το µέλι, 1 γερή πρέζα αλάτι και 1 κουταλιά νερό σε ένα µεγάλο µπολ και την κρατάτε στην άκρη.
- Advertisement - - Βήμα 2
Χτυπάτε ελαφρά µε πιρούνι τα αβγά σε ένα βαθύ πιάτο.
- Βήμα 3
Σε ένα µπολ αναµιγνύετε το αλεύρι µε το κορν φλάουερ, αλάτι και πιπέρι (από 1 κοφτό κουταλάκι το καθένα).
- Βήμα 4
Ζεσταίνετε καλά µπόλικο λάδι σε ένα κατσαρόλι (να έχει βάθος 3 δάχτυλα περίπου).
- Βήμα 5
Παίρνετε τµηµατικά τις γαρίδες, τις αλευρώνετε τινάζοντάς τις για να φύγει το περισσό αλεύρι, τις βουτάτε στο αβγό και ύστερα τις αλευρώνετε µια δεύτερη φορά.
- Βήμα 6
Τις τηγανίζετε στο ζεστό λάδι για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν και τις βγάζετε µε τρυπητή κουτάλα πάνω σε πιατέλα στρωµένη µε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
- Βήμα 7
Συνεχίζετε µε τον ίδιο τρόπο µέχρι να τηγανιστούν όλες.
- Βήμα 8
Βάζετε τις γαρίδες στο µεγάλο µπολ µε τη σάλτσα και τις ανακατεύετε.
- Βήμα 9
Ντύνετε µια πιατέλα ή µπολ µε µαρουλόφυλλα, τις βάζετε απάνω, σκορπάτε πάνω το κρεµµυδάκι και τις σερβίρετε.