25.6 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πικάντικες τηγανητές γαρίδες

Συστατικά

  • Για τη σάλτσα:
  • ½ φλ. µαγιονέζα,
  • 1 1/4 κοφτή κουταλιά σος τσίλι (Chilli Sauce),
  • 2 κουταλάκια µέλι,
  • αλάτι.
  • Για τις γαρίδες:
  • 750 γρ. περίπου µικρές/µέτριες ωµές γαρίδες ξεφλουδισµένες,
  • 2 µεγάλα αβγά,
  • 3/4 φλ. αλεύρι
  • ½ φλ. κορν φλάουερ,
  • λάδι για τηγάνισµα,
  • µαρουλόφυλλα και κρεµµυδάκι σε φετάκια για το σερβίρισµα,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  • Ετοιµάζετε πρώτα τη σάλτσα:
  •  Βήμα 1

    Ανακατεύετε καλά τη µαγιονέζα µε τη σος τσίλι, το µέλι, 1 γερή πρέζα αλάτι και 1 κουταλιά νερό σε ένα µεγάλο µπολ και την κρατάτε στην άκρη.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Χτυπάτε ελαφρά µε πιρούνι τα αβγά σε ένα βαθύ πιάτο.

  •  Βήμα 3

    Σε ένα µπολ αναµιγνύετε το αλεύρι µε το κορν φλάουερ, αλάτι και πιπέρι (από 1 κοφτό κουταλάκι το καθένα).

  •  Βήμα 4

    Ζεσταίνετε καλά µπόλικο λάδι σε ένα κατσαρόλι (να έχει βάθος 3 δάχτυλα περίπου).

  •  Βήμα 5

    Παίρνετε τµηµατικά τις γαρίδες, τις αλευρώνετε τινάζοντάς τις για να φύγει το περισσό αλεύρι, τις βουτάτε στο αβγό και ύστερα τις αλευρώνετε µια δεύτερη φορά.

  •  Βήμα 6

    Τις τηγανίζετε στο ζεστό λάδι για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν και τις βγάζετε µε τρυπητή κουτάλα πάνω σε πιατέλα στρωµένη µε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

  •  Βήμα 7

    Συνεχίζετε µε τον ίδιο τρόπο µέχρι να τηγανιστούν όλες.

  •  Βήμα 8

    Βάζετε τις γαρίδες στο µεγάλο µπολ µε τη σάλτσα και τις ανακατεύετε.

  •  Βήμα 9

    Ντύνετε µια πιατέλα ή µπολ µε µαρουλόφυλλα, τις βάζετε απάνω, σκορπάτε πάνω το κρεµµυδάκι και τις σερβίρετε.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ