Συστατικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 3 ½ κουταλιές σπόροι κύμινου (αρτυσιά)
- 1 κουταλιά κόκκοι μαύρου πιπεριού
- 1 κουταλιά σπόροι κόλιανδρου (όχι σπασμένοι)
- 2 κουταλιές ζάχαρη, Αλάτι.
Βήματα
- Βήμα 1
Βάζετε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το κύμινο, το πιπέρι και τον κόλιανδρο.
- Advertisement - - Βήμα 2
Ανακατεύετε μέχρι να καβουρδιστούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά, περίπου 8 λεπτά.
- Βήμα 3
Αφήνετε να κρυώσουν και τα αλέθετε στο μπλέντερ και προσθέτετε τη ζάχαρη και αλάτι (εγώ βάζω 1½ κουταλάκι).
- Βήμα 4
Βάζετε το μίγμα (βγαίνει περίπου ½ φλιτζάνι) σε ένα ρηχό πιάτο.
- Βήμα 5
Παίρνετε τις μπριζόλες και τις τυλίγετε στο μίγμα των μπαχαρικών πιέζοντάς το με τα δάχτυλά σας για να κολλήσει καλά παντού.
- Βήμα 6
Επαναλαμβάνετε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
- Βήμα 7
Παίρνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, το βάζετε στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Βήμα 8
Βάζετε τις μπριζόλες στο τηγάνι αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
- Βήμα 9
Για καλύτερο ψήσιμο βάζετε το πιο χοντρό μέρος της μπριζόλας προς το κέντρο του τηγανιού.
- Βήμα 10
Σκεπάζετε το τηγάνι και τις ψήνετε για 5 λεπτά από τη μια πλευρά.
- Βήμα 11
Ακολούθως, τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.
- Βήμα 12
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ακόμη μια φορά από την κάθε πλευρά.
- Βήμα 13
Αν οι μπριζόλες είναι πολύ χοντρές μπορεί να χρειαστούν ακόμη 5-10 λεπτά ψήσιμο.
- Βήμα 14
Σερβίρετε τις μπριζόλες με σαλάτα μαρούλι και αντί λαδολέμονο φτιάξτε ντρέσινγκ με 1 κοφτό κουταλάκι μουστάρδα, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και χυμό από 1 λεμόνι.