26.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες

Συστατικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 3 ½ κουταλιές σπόροι κύμινου (αρτυσιά)
  • 1 κουταλιά κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 1 κουταλιά σπόροι κόλιανδρου (όχι σπασμένοι)
  • 2 κουταλιές ζάχαρη, Αλάτι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το κύμινο, το πιπέρι και τον κόλιανδρο.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Ανακατεύετε μέχρι να καβουρδιστούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά, περίπου 8 λεπτά.

  •  Βήμα 3

    Αφήνετε να κρυώσουν και τα αλέθετε στο μπλέντερ και προσθέτετε τη ζάχαρη και αλάτι (εγώ βάζω 1½ κουταλάκι).

  •  Βήμα 4

    Βάζετε το μίγμα (βγαίνει περίπου ½ φλιτζάνι) σε ένα ρηχό πιάτο.

  •  Βήμα 5

    Παίρνετε τις μπριζόλες και τις τυλίγετε στο μίγμα των μπαχαρικών πιέζοντάς το με τα δάχτυλά σας για να κολλήσει καλά παντού.

  •  Βήμα 6

    Επαναλαμβάνετε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

  •  Βήμα 7

    Παίρνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, το βάζετε στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το ελαιόλαδο.

  •  Βήμα 8

    Βάζετε τις μπριζόλες στο τηγάνι αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.

  •  Βήμα 9

    Για καλύτερο ψήσιμο βάζετε το πιο χοντρό μέρος της μπριζόλας προς το κέντρο του τηγανιού.

  •  Βήμα 10

    Σκεπάζετε το τηγάνι και τις ψήνετε για 5 λεπτά από τη μια πλευρά.

  •  Βήμα 11

    Ακολούθως, τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.

  •  Βήμα 12

    Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ακόμη μια φορά από την κάθε πλευρά.

  •  Βήμα 13

    Αν οι μπριζόλες είναι πολύ χοντρές μπορεί να χρειαστούν ακόμη 5-10 λεπτά ψήσιμο.

  •  Βήμα 14

    Σερβίρετε τις μπριζόλες με σαλάτα μαρούλι και αντί λαδολέμονο φτιάξτε ντρέσινγκ με 1 κοφτό κουταλάκι μουστάρδα, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και χυμό από 1 λεμόνι.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ