27.3 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Πολιτική αντιπαράθεση μέχρι τέλους

Με την πολιτική αντιπαράθεση να χτυπά κόκκινο έπεσε -το βράδυ της Παρασκευής- η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.

- Advertisement -

Οι βασικοί αντίπαλοι, Σαμαράς και Τσίπρας, διασταύρωσαν τα πυρά τους σε δύο ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις, στο Σύνταγμα και στο Ηράκλειο της Κρήτης, αντιστοίχως.

Ωστόσο και οι λοιποί πολιτικοί αρχηγοί πραγματοποίησαν είτε τηλεοπτικές εμφανίσεις (Βενιζέλος, Κουτσούμπας) είτε άλλες εκδηλώσεις όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Βεβαίως οι πολιτικοί αρχηγοί διατύπωσαν τις θέσεις τους και σε δηλώσεις και συνεντεύξεις τους στα κυριακάτικα φύλλα.

Πάντως σε μια τελική αποτίμηση των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας στο φίνις της προεκλογικής καμπάνιας η εκτίμηση είναι ότι δημοσκοπικά τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Οι αντίπαλοι

Το δίλημμα αστάθεια και επιστροφή στο χάος ή σταθερότητα και τελική έξοδο από την κρίση έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

“Θα ήταν λάθος να αφήσουμε να δημιουργηθεί αστάθεια ξανά, εξαιτίας των ευρωεκλογών. Γιατί η αστάθεια μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες. Χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της”, δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Έθνος.

Για ιστορική ευκαιρία των πολιτών να απαλλαγούν από τα μνημόνια και τη λιτότητα μίλησε από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι οι ευρωκάλπες είναι δημοψήφισμα και σημείωσε πως “έπρεπε να είχαν φύγει χθες… Στις 26 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί, θέλουμε να βάλουμε τέλος στην ανασφάλεια”.

Την ανάγκη για προοδευτική σταθερότητα έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τη σημασία να κερδίσει το Ποτάμι τον μικρό τελικό και να είναι η τρίτη δύναμη εξήγησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Να ψηφίσουν ΔΗΜΑΡ στις Ευρωεκλογές, για προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας, κάλεσε τους πολίτες ο Φώτης Κουβέλης.
ΝΟΟΖ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ