23.1 C
Trikala
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Πολύ εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο Ψαρονέφρι με μέλι

Υλικά
1200 γραμμάρια ψαρονέφρι σε φέτες πάχους 2-3 εκατοστά.

- Advertisement -

Για το μαρινάρισμα:
2 σκελίδες σκόρδα λιωμένες.
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα με σπόρους.
1 κουταλιά γλυκού ξύσμα λεμονιού.
2 κουταλιές σούπας μέλι.
2 κουταλιές γλυκού κάρυ.
1 κουταλιά γλυκού γλυκιά πάπρικα.
100 ml ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για τη σχάρα.
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το μέλι, το κάρυ, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο ταψί τη μαρινάδα, προσθέτουμε τα φιλετάκια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να βραχούν καλά με το μείγμα.

Σκεπάζουμε το ταψάκι με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο, για να αναμειχθούν τα αρώματα.
Προθερμαίνουμε το γκριλ, μαζί με τη σχάρα του φούρνου.

Μόλις η σχάρα ζεσταθεί καλά, τη βγάζουμε (φορώντας γάντια φούρνου για να μην καούμε) και την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Πάνω στην καυτή σχάρα ακουμπάμε τις φέτες από το ψαρονέφρι, τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να τις σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους.

Δείτε επίσης  Μπάρες σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

Βάζουμε ένα ταψί σε χαμηλή σκάλα στο φούρνο (για να μαζέψει τα υγρά του ψησίματος) και στερεώνουμε τη σχάρα στο δεύτερο ράφι από πάνω.
Ψήνουμε για περίπου 6 – 7  λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει το κρέας και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό του.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι ζεστό και συνοδεύουμε με πατάτες

xrysessyntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ