Μια απλή, πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά, για μια υπέροχη βελούδινη Ιταλική “budino”. Πουτίγκα με Nutella. Μια ανάλαφρη, δροσερή κρέμα με πλούσια μεταξένια γεύση που σίγουρα θα απολαύσετε.
- Advertisement -
Υλικά συνταγής
- 800 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
- 500 γρ. (1 βάζο) Nutella
- 2 1/2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
- 1 κ.σ. ζεστό νερό
- Για γαρνίρισμα:
- σαντιγί, σκόνη κακάο, ξηροί καρποί (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τη κρέμα γάλακτος με τη Nutella και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η Nutella και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
- Σε μεταλικό μπολ βάζετε τη 1 κ.σ. ζεστό νερό και τη ζελατίνη και το τοποθετείτε σε μπεν μαρί. Το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη. Ρίχνετε τη λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα Νουτέλας / κρέμας γάλακτος και ανακατεύετε συνεχώς να ενσωματωθεί.
- Παίρνετε 6 ποτήρια (χωρητικότητας 3/4 φλ. τσαγιού περίπου])και τα γεμίζετε ισομερώς με τη κρέμα. Τοποθετείτε τη κρέμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρετε γαρνίροντας προαιρετικά, με σαντιγί, σκόνη κακάο, ξηρούς καρπούς.
πηγη:http://www.mytastegr.com