Υλικά για 2 μπουκάλια των 500ml:
- Advertisement -
200γρ. κρανμπερις
200γρ ζάχαρη άχνη
700ml τζιν
1 πορτοκάλι
2 άδεια μπουκάλια 500ml
Εκτέλεση:
1) Βάλτε την άχνη ζάχαρη με το τζιν και αφήστε τα στο πλάι για να γίνει η πρόσμιξη.
2) Πλύνετε και τρυπήστε τα κράνμπερις ώστε ο χυμός τους να μπερδευτεί με το τζιν. Ξεφλουδίστε λεπτές λωρίδες από πορτοκάλι και προσθέστε το στα μπουκάλια.
3) Ρίχνουμε το τζιν με τη ζάχαρη στα μπουκάλια αφήνοντας ένα κενό 2-3cm στην κορυφή.
4) Κρατήστε τα για τουλάχιστον δύο βδομάδες σε σκοτεινό μέρος. Όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο πιο έντονη θα είναι η γεύση των κρανμπερις. Να αναποδογυρίζετε το μπουκάλι κάθε μέρα.
5) Σερβίρετέ το με πάγο ή με τόνικ.