22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πόσο συχνά πρέπει να πλένονται τα σουτιέν – και το σοβαρό λάθος που κάνουν οι γυναίκες

Το σουτιέν, δεν είναι μόνο συνώνυμο της θηλυκότητας και σύμμαχος στην υπογράμμιση του συγκεκριμένου σημείου του γυναικείου σώματος. Είναι και αναπόσπαστο στοιχείο της γκαρνταρόμπας μίας γυναίκας, που συνήθως υπογράφει τις ενδυματολογικές της επιλογές και -εν ολίγοις- φοριέται συχνά. Αυτό το τελευταίο καθορίζει και τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να πλένεται.

- Advertisement -

Ακριβώς, επειδή κυριαρχεί η πλάνη ότι τα σουτιέν δεν λερώνονται εύκολα, λόγω του σημείου του σώματος που καλύπτουν -και ακριβώς, επειδή συνήθως είναι κατασκευασμένα από ευαίσθητα υφάσματα- δεν είναι ακριβές το κάθε πότε πρέπει να καθαρίζονται και με ποιον τρόπο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Elle, που καταγράφει απόψεις δερματολόγων, αλλά και απορίες καταναλωτριών, υπάρχουν μερικοί μύθοι γύρω από το σουτιέν, που το καθιστούν εχθρό για το γυναικείο σώμα. Ο ιδρώτας, η υψηλή συγκέντρωση βακτηρίων και τα νεκρά κύτταρα που προκύπτουν είναι μερικά από τα επιζήμια, που επισημαίνονται.

Μύθος 1ος:

Τα σουτιέν πρέπει να πλένονται στο χέρι  Όχι, απαραιτήτως. Εξαρτάται από το υλικό. Βαμβακερά και χωρίς περίτεχνη διακόσμηση δεν παθαίνουν τίποτα στους 30 βαθμούς μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα στο πλυντήριο

Μύθος 2ος:

Είναι ok αν πλένονται κάθε δύο εβδομάδες Καλό θα ήταν να τοποθετούνται στον κάδο με τα άπλυτα, όταν έχουν φορεθεί περισσότερο από 2-3 φορές και ειδικά αν έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής άσκησης. Τότε και μία φορά είναι αρκετή.

Μύθος 3ος:

Δεν παθαίνουν τίποτα στο στεγνωτήριο  Λάθος. Η θερμοκρασία εκεί, καταστρέφει το ελαστικό των συγκεκριμένων εσωρούχων και τα καθιστά από αναποτελεσματικά έως άχρηστα. Τα σουτιέν απλώνονται και δεν στύβονται πριν το άπλωμα, όπως όλα τα υπόλοιπα ρούχα.

Μύθος 4ος:

Στο χέρι πλένονται σε κρύο νερό και με αρκετό απορρυπαντικό Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και το απορρυπαντικό σε μικρή ποσότητα, το δε ξέβγαλμα καλό. Υπολείμματα του απορρυπαντικού σε πτυχώσεις του εσωρούχου, μπορούν να προκαλέσουν από κνησμό και δυσανεξία, μέχρι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Πηγή: http://www.lifo.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ