21.6 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πώς να ετοιμάσετε το καλύτερο μοσχάρι στιφάδο που έχετε δοκιμάσει ποτέ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος σε μερίδες
  • 1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 της κούπας κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • 1/3 της κούπας κονιάκ
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, χοντροκομμένη
  • 1 κ.γλ. ντοματοπελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3-4 κόκκοι μπαχάρι
  • μία πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Advertisement -
  1. Για να ετοιμάσετε αυτή τη πεντανόστιμη συνταγή για μοσχάρι στιφάδο, ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα, προσθέστε το κρέας σε δόσεις και τσιγαρίστε το μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές του κρέατος. Μην βάλετε το κρέας όλο μαζί -καλύτερα να το κάνετε σε δόσεις, έτσι ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται υψηλή και το κρέας να θωρακιστεί και να κρατήσει τα ζουμιά του. Όταν ολοκληρώσετε, αφαιρέστε το με μία τρυπητή κουτάλα, απλώστε το σε μία πιατέλα, σκεπάστε το και αφήστε το στην άκρη.
  2. Χαράξτε τα κρεμμυδάκια σταυρωτά, και τσιγαρίστε τα σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίστε τα στο ίδιο λάδι που τσιγαρίσατε και το κρέας μέχρι να μαλακώσουν και όχι μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά)
  3. Προσθέστε το κονιάκ, το κρασί και το ξύδι, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά.
  4. Ρίξτε το κρέας με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα, προσθέστε την χοντροκομμένη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο. Περιμένετε να αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώστε την φωτιά και σιγοβράστε το μοσχάρι στιφάδο για 1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα. Ενώ το στιφάδο σιγοβράζει, προσθέστε νερό όταν χρειάζεται καθώς δεν πρέπει να το αφήσετε να στεγνώσει. Όποτε βλέπετε πως χρειάζεται νερό προσθέστε μισό φλιτζάνι βραστό νερό και ανακατέψτε. Προς το τέλος προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Σερβίρετε το στιφάδο με μακαρόνια και τριμμένο τυρί ή με βραστές μικρές πατάτες.

xrysessyntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ