22.8 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πώς να σταματήσετε αμέσως τις ημικρανίες

Οι ημικρανίες αποτελούν μια πολύ συνηθισμένη πάθηση και διαφέρουν από έναν κοινό πονοκέφαλο, επειδή είναι πολύ έντονες και συνεχείς.

- Advertisement -

Κατά την πρώτη φάση μιας ημικρανίας οι άνθρωποι αισθάνονται μια αύρα, η οποία περιλαμβάνει αλλαγές στην όραση και παλμούς στη μία πλευρά του κεφαλιού.

Οι ημικρανίες μπορούν να προσβάλουν άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, όμως ο κίνδυνος αυξάνεται για τις γυναίκες άνω των 45 ετών.
Ως κύρια αιτία έχει προσδιοριστεί μια ασυνήθιστη εγκεφαλική αντίδραση σε ερεθίσματα όπως η καφεΐνη, ο καπνός του τσιγάρου και διάφορες διεγερτικές ουσίες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ημικρανίες μπορεί να συνοδεύονται από ναυτία, εμετούς και ανικανότητα εκτέλεσης καθημερινών ενεργειών.

Μέχρι τώρα οι φαρμακευτικές αγωγές περιλάμβαναν αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη. Ωστόσο μερικά από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά ενώ άλλα έχουν αρνητικές παρενέργειες.

Ευτυχώς υπάρχουν επίσης φυσικές λύσεις, των οποίων η δράση μετριάζει τα συμπτώματα με σκοπό την εξάλειψη των ημικρανιών και την επιτάχυνση της ανάρρωσης.

Σε αυτό το άρθρο θέλουμε να αποκαλύψουμε τις πιο αποτελεσματικές φυσικές λύσεις έτσι ώστε να μπορέσετε να τις δοκιμάσετε στο σπίτι.

Έγχυμα χαμομηλιού για να καταπραΰνετε τις ημικρανίες

Το χαμομήλι είναι ένα φυτό με χαλαρωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τον παλμικό πόνο που προκαλούν οι ημικρανίες.

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας άνθη χαμομηλιού (10 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
Προετοιμασία
Βράστε το νερό και προσθέστε τα άνθη του χαμομηλιού.
Απομακρύνετε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη για δέκα λεπτά.
Το σουρώνετε και το πίνετε μέχρι τρεις φορές τη μέρα.

πηγη:http://meygeia.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ