Υλικά
- Advertisement -
- 1 1/2 φλιτζ σιμιγδάλι ψιλό
- 1 1/2 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζ ζάχαρη
- 5 αυγα
- 1 φλιτζ ηλιέλαιο
- 1 Μπέικιν φακελάκι 20 γραμ
- 250 γιαούρτι αγελάδας
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από λεμόνι
Όλα μαζί τα υλικά τα ανακατεύουμε πρώτα το λάδι με την ζάχαρη τα χτυπάμε αμέσως μετά όλα τα υπόλοιπα -αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί 30Χ40 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί περίπου 50 με 60 λεπτά.
Σιρόπι.
- 3 φλιτζ νερό
- 3 φλιτζ ζάχαρη
- Φλούδα από λεμόνι
- 30 γρ βούτυρο
- Τα βράζουμε όλα μαζί για 5 με 10 λεπτά και μόλις κρυώσει το ρεβανί το σιροπιάζομαι.
Κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 5 κρόκους αυγών
- 1 κούπα ζάχαρη
- 5 κ.σ κορν φλάουρ
- 3 βανίλιες
- 100 γρ βούτυρο
- Ζεσταίνουμε το γάλα -κρατάμε λίγο σε μία κούπα και διαλύουμε το κορν φλαουρ προσθέτουμε και την ζάχαρη.
- Το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα -το κορν φλάουρ-και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά τα προσθετουμε ανακατεύοντας συνέχεια και τέλος ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε
- τις βανίλιες.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο -ανακατεύουμε καλά και μόλις λίγο χλιαρίνει λίγο ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το ρεβανί και σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί πέτσα..
- Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο!!Καλή επιτυχία !!
* Στολίζουμε με ότι μας αρέσει πχ καβουρντισμένα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο ή ότι άλλο επιθυμούμε.
.