16.7 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Ρεβανί Πολίτικο Θεσσαλονίκης… Οποιος δεν το φτιάξει χάνει !!!

Υλικά

- Advertisement -
  • 1 1/2 φλιτζ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ ζάχαρη
  • 5 αυγα
  • 1 φλιτζ ηλιέλαιο
  • 1 Μπέικιν φακελάκι 20 γραμ
  • 250 γιαούρτι αγελάδας
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από λεμόνι
    Όλα μαζί τα υλικά τα ανακατεύουμε πρώτα το λάδι με την ζάχαρη τα χτυπάμε αμέσως μετά όλα τα υπόλοιπα -αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί 30Χ40 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί περίπου 50 με 60 λεπτά.

Σιρόπι.

  • 3 φλιτζ νερό
  • 3 φλιτζ ζάχαρη
  • Φλούδα από λεμόνι
  • 30 γρ βούτυρο
  • Τα βράζουμε όλα μαζί για 5 με 10 λεπτά και μόλις κρυώσει το ρεβανί το σιροπιάζομαι.

Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 5 κρόκους αυγών
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 5 κ.σ κορν φλάουρ
  • 3 βανίλιες
  • 100 γρ βούτυρο
  • Ζεσταίνουμε το γάλα -κρατάμε λίγο σε μία κούπα και διαλύουμε το κορν φλαουρ προσθέτουμε και την ζάχαρη.
  • Το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα -το κορν φλάουρ-και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε τα αυγά τα προσθετουμε ανακατεύοντας συνέχεια και τέλος ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε
  • τις βανίλιες.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο -ανακατεύουμε καλά και μόλις λίγο χλιαρίνει λίγο ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το ρεβανί και σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί πέτσα..
  • Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο!!Καλή επιτυχία !!

* Στολίζουμε με ότι μας αρέσει πχ καβουρντισμένα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο ή ότι άλλο επιθυμούμε.
.

i-gastronomie.gr

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ