27.3 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ριγκατόνι στο φούρνο με κιμά

Στην ερώτηση «Είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε;» βρίσκεις απάντηση! Τα ριγκατόνι μπαίνουν στο φούρνο «μπλέκονται» με τυριά και κιμά, ψήνονται, και χαρίζουν ένα απολαυστικότατο πιάτο για τους λάτρεις των ζυμαρικών.

- Advertisement -

Υλικά

  • 500 γραμμ. ριγκατόνι
  • Για την σάλτσα κρέατος
  • 350 γραμμ. μοσχαρίσιο κρέας σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 400 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι βασιλικού
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για την σάλτσα τυριού

  • 450ml γάλα
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 50 γραμμ. αλεύρι
  • 50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κρόκους αυγού
  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Για την σάλτσα κρέατος: Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα, και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

Μέχρι να γίνει η σάλτσα κρέατος ετοιμάζουμε την σάλτσα τυριού: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο και αλεύρι τα σοτάρουμε μέχρι να πάρει το αλεύρι ένα χρυσάφι χρώμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Στη συνέχεια βάζουμε την παρμεζάνα.

Σε ταψί βάζουμε τα ριγκατόνι και την σάλτσα κρέατος ,ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα τυριού. Γκρατινάρουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

http://www.anapnoes.gr/rigkatoni-sto-fourno-me-kima/

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ