23.7 C
Trikala
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Ριζότο με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές

Υλικά
3 άτομα
1/2 πιπερια κόκκινη
1/2 πιπεριά πορτοκαλί
1/2 πιπερια πράσινη
2 φιλέτα απο στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
1 φλυτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
λίγο ξερό βασιλικό
ρίγανη
αλατι
πιπέρι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
20 Minutes
Κόβω σε κύβους τις πιπεριές και σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνω το κοτόπουλο.

- Advertisement -

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και αφού κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνω τις πιπεριές.

Τσιγαρίζω τις πιπεριές για ένα λεπτό και ρίχνω και το κοτόπουλο. Τα αφήνω να τσιγαριστούν για πέντε λεπτά.

Ριχνω στο τηγάνι την μουστάρδα και ανακατεύω καλά. Ακολούθως ρίχνω και το χυμό λεμονιού, το βασιλικό και τη ρίγανη ανακατεύοντας πάντα, και το αφήνω για 2-3 λεπτά.

Ρίχνω το ρύζι και το αφήνω αρχικά ανακατεύοντας να τραβήξει τα υγρά από το τηγάνι και μετά ρίχνω λίγο λίγο νερό ώσπου να είναι έτοιμο το ρύζι και να έχει τραβήξει όλα τα υγρά από το τηγάνι.

cookpad.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ