Συστατικά
- 4 μελιτζάνες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο για το άλειμμα
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
- 2 τριμμένα καρότα
- 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη σε λεπτές φέτες,
- 3/4 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα από κονσέρβα,
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
- 2 κουταλιές γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά),
- 2 φλ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο τους 200°C.
- Advertisement - - Βήμα 2
Πλένετε και ξεφλουδίζετε ριγωτά τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε στενόμακρες φέτες.
- Βήμα 3
Τις αλατίζετε και αφήνετε για 10 λεπτά για να βγάλουν τα υγρά τους.
- Βήμα 4
Στρώνετε τις μελιτζάνες σε ένα ορθογώνιο ταψί.
- Βήμα 5
Τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στο γκριλ για 5 λεπτά.
- Βήμα 6
Ακολούθως, βγάζετε το ταψί από το φούρνο γυρίζετε τις μελιτζάνες, τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε για ακόμη 5 λεπτά.
- Βήμα 7
Παράλληλα, ετοιμάζετε τη γέμιση.
- Βήμα 8
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Βήμα 9
Στη συνέχεια, προσθέτετε το τριμμένο καρότο και σοτάρετε.
- Βήμα 10
Μετά προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
- Βήμα 11
Όταν μαλακώσει το καρότο προσθέτετε τη φρυγανιά και κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Βήμα 12
Στη συνέχεια, βάζετε τη γέμιση σε ένα σουρωτήρι, την αφήνετε να στραγγίσει καλά, τη βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα.
- Βήμα 13
Ύστερα, παίρνετε μια – μια τις φέτες μελιτζάνας βάζετε στην άκρη τους μια κουταλιά γέμιση και τις τυλίγετε σε ρολό.
- Βήμα 14
Τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο ταψί με τα δυο άκρα της μελιτζάνας να ακουμπούν στη βάση του ταψιού για να μην ανοίξουν τα ρολά.
- Βήμα 15
Πασπαλίζετε την επιφάνεια με την υπόλοιπη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.