23 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ρολά-σάντουιτς με τορτίγια

Συστατικά

  • 12 μικρές πίτες τορτίγια ή 6 μεγάλες,
  • 12 φέτες (στρογγυλές καλύτερα) ζαμπόν,
  • 12 φέτες τυρί για τοστ (οποιοδήποτε είδος),
  • 4 μέτριες κόκκινες σφικτές ντομάτες, κομμένες σε 6 πολύ λεπτές ροδέλες η καθεμιά (πετάτε τις άκρες),
  • 12 μαρουλόφυλλα (καλύτερα από σγουρό μαρούλι με μαλακά φύλλα),
  • 6 ½ κοφτές κουταλιές (100 γρ.) ξεπαγωμένο βούτυρο,
  • 1 κουταλιά κετσάπ,
  • ½ κουταλάκι μουστάρδα.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι με πιρούνι το βούτυρο με το κετσάπ και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αλείφετε τη μια πλευρά των τορτίγια.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Κόβετε τα μαρουλόφυλλα (να μην έχουν σκληρά «νεύρα») και τα απλώνετε πάνω.

  •  Βήμα 3

    Ύστερα, βάζετε από 2 φετάκια ντομάτα (4 για τις μεγάλες τορτίγια), ζαμπόν και τυρί (από 2 φέτες για τις μεγάλες  τορτίγια) και τις τυλίγετε σφικτά σε ρολά.

  •  Βήμα 4

    Τυλίγετε σφικτά κάθε ρολό σε πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τα κρατάτε στο ψυγείο μέχρι ½ ώρα πριν το σερβίρισμα (τα βγάζετε για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου).

  •  Βήμα 5

    Όταν θα τα σερβίρετε, τα ξετυλίγετε και κόβετε στη μέση κάθε ρολό (ή στα τέσσερα τα μεγάλα).

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ