Υλικά
(για 4 άτομα)
- Advertisement -
- 1 μεγάλο μαρούλι
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
- 2 καρότα κομμένα σε πολύ λεπτές λουρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- 4 κ.σ. κρουτόν ή 1 μεγάλο παξιμάδι κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τον τόνο. Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι σε κομμάτια με το χέρι. Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα το μαρούλι με τον τόνο και τα υπόλοιπα υλικά περιχύνουμε με τη σάλτσα (ελαιόλαδο, μηλόξιδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι) και σερβίρουμε.