26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σήμερα επιχειρούμε «Ταϊλανδέζικα»

Υλικά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε) ψιλοκομμένες
1/2 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
50 ml σόγια σος
2 κουτ. γλυκού γλυκιά σάλτσα τσίλι (ή 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού πελτέ και 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο)
το χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
150 ml νερό
Για το σερβίρισμα

- Advertisement -

ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
Σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το τζίντζερ για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος με τη σάλτσα τσίλι (ή 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού πελτέ και 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο), το χυμό λεμόνι, τις άλλες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη.
Περιχύνουμε με τη σος το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό.
Μαγειρεύουμε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να πήξει λίγο η σος.
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι του 10λεπτου.
Η συνταγή είναι από το gastronomos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ