Υλικά (4 Μερίδες)
- Advertisement -
2 μελιτζάνες
4 ½ φλ. ρόκα
3 φλ. μικρές ντομάτες, κομμένες
½ φλ. φέτα, θρυμματισμένη
1/3 φλ. ελαιόλαδο + εππλέον για λάδωμα
¼ φλ. ξύδι βαλσάμικο
αλάτι ΧΙΩΝ, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις λαδώνουμε ελαφρώς και από τις 2 πλευρές.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μοιράζουμε τη ρόκα σε 4 πιάτα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο, ανακατεύουμε και ραντίζουμε μ’ αυτό τη σαλάτα.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
πηγή: www.dimitrisskarmoutsos.gr