17.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σιροπιαστά τρίγωνα σοκολάτας

Συστατικά

  • 4 φλ. (1 λίτρο) βιολογικό ρόφημα βρώμης ή γάλα καρύδας ή σόγιας,
  • 1 ½ φλ. σιμιγδάλι,
  • 1 φλ. και επιπλέον 2 κουταλιές ζάχαρη,
  • 150 γρ. κουβερτούρα νηστίσιμη ψιλοκομμένη,
  • 1 γεμάτο κουταλάκι ξύσμα λεμονιού,
  • ½ φλ. βούτυρο φυτικό,
  • 1 φλ. φυτική κρέμα (και επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων),
  • 1 πακέτο (500γρ.) φύλλο κρούστας.
  • Για το σιρόπι:
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη,
  • 2 φλ. νερό,
  • 3 κουταλιές μέλι,
  • 3-4 σταγόνες λεμόνι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σ’ ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Στη συνέχεια, βάζετε το φυτικό βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε μέχρι ν’ αφρατέψουν.

  •  Βήμα 3

    Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το ρόφημα βρώμης, το σιμιγδάλι και το ξύσμα λεμονιού.

  •  Βήμα 4

    Τη βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.

  •  Βήμα 5

    Ακολούθως, προσθέτετε την κουβερτούρα και  τη φυτική κρέμα.

  •  Βήμα 6

    Ανατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και βάζετε την κρέμα σε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος.

  •  Βήμα 7

    Την σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε να κρυώσει.

  •  Βήμα 8

    Τη βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

  •  Βήμα 9

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε 2 ταψιά.

  •  Βήμα 10

    Παίρνετε ένα φύλλο, το βάζετε με τη στενή του πλευρά προς το μέρος σας και το κόβετε σε 5 στενόμακρες λωρίδες με πλάτος 7 εκ.

  •  Βήμα 11

    Με ένα πινέλο, τις αλείφετε με φυτική κρέμα.

  •  Βήμα 12

    Μετά, βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας ένα κουταλάκι (όχι γεμάτο) γέμιση.

  •  Βήμα 13

    Παίρνετε  την κάτω αριστερή γωνία του φύλλου και τη διπλώνετε διαγώνια να πάει δεξιά επάνω.

  •  Βήμα 14

    Έπειτα πιάνετε την κάτω δεξιά γωνία και τη διπλώνετε προς τα πάνω, να πάει στη δεξιά άκρη.

  •  Βήμα 15

    Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να φτάσετε στην άλλη άκρη του φύλλου.

  •  Βήμα 16

    Απλώνετε τα τρίγωνα σοκολάτας στο ταψί και αλείφετε με μπόλικη φυτική κρέμα.

  •  Βήμα 17

    Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.

  •  Βήμα 18

    Τα βάζετε προσεκτικά ένα- ένα στο κρύο σιρόπι.

  •  Βήμα 19

    Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ