Συστατικά
- 1 κιλό κιμά χοιρινό,
- 1 πατάτα,
- 2 κουταλάκια ζωμό λαχανικών σε κόκκους,
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
- 2 αβγά,
- 2 μεγάλες φέτες ψωμί μπαγιάτικο με την κόρα,
- 1 κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά),
- 2 κουταλάκια αλάτι,
- 1 κοφτό κουταλάκι πιπέρι,
- μαϊντανό ψιλοκομμένο,
- μπόλικο λάδι για τηγάνισμα.
Βήματα
- Βήμα 1
Μουλιάζετε το ψωμί σε λίγο νερό και το στραγγίζετε καλά.
- Advertisement - - Βήμα 2
Ξεφλουδίζετε την πατάτα, την ξεπλένετε, την τρίβετε στη λεπτή μεριά του τρίφτη και τη στραγγίζετε.
- Βήμα 3
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, την πατάτα, το ζωμό, το σκόρδο, τ’ αβγά, το ψωμί, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά τα υλικά.
- Βήμα 4
Παίρνετε λίγο από το μίγμα του κιμά και πλάθετε τα κεφτεδάκια.
- Βήμα 5
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε μπόλικο λάδι και όταν κάψει τηγανίζετε τα κεφτεδάκια.
- Βήμα 6
Κατά διαστήματα, τα γυρίζετε, χρησιμοποιώντας δυο πιρούνια για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
- Βήμα 7
Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε.