23 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σκορδάτα κεφτεδάκια με κύμινο

Συστατικά

  • 1 κιλό κιμά χοιρινό,
  • 1 πατάτα,
  • 2 κουταλάκια ζωμό λαχανικών σε κόκκους,
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
  • 2 αβγά,
  • 2 μεγάλες φέτες ψωμί     μπαγιάτικο με την κόρα,
  • 1 κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά),
  • 2 κουταλάκια αλάτι,
  • 1 κοφτό κουταλάκι πιπέρι,
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • μπόλικο λάδι για τηγάνισμα.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Μουλιάζετε το ψωμί σε λίγο νερό και το στραγγίζετε καλά.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Ξεφλουδίζετε την πατάτα, την ξεπλένετε, την τρίβετε στη λεπτή μεριά του τρίφτη και τη στραγγίζετε.

  •  Βήμα 3

    Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, την πατάτα, το ζωμό, το σκόρδο, τ’ αβγά, το ψωμί, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά τα υλικά.

  •  Βήμα 4

    Παίρνετε λίγο από το μίγμα του κιμά και πλάθετε τα κεφτεδάκια.

  •  Βήμα 5

    Σε ένα τηγάνι ρίχνετε μπόλικο λάδι και όταν κάψει τηγανίζετε τα κεφτεδάκια.

  •  Βήμα 6

    Κατά διαστήματα, τα γυρίζετε, χρησιμοποιώντας δυο πιρούνια για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

  •  Βήμα 7

    Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ