16.4 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σκορδόψωμο με παρμεζάνα

Υλικά
Ψωμί μπαγιάτικο κομμένο σε χονδρές φέτες
Σκόρδο 5 σκελίδες ψιλοκομμένες
Παρμεζάνα 100 γρ τριμμένη
Βούτυρο 5 κουταλιές σούπας λιωμένο
Μαϊντανος 1 κουτάκι σούπας πολύ ψιλοκομμένο
Ρίγανη λίγο

- Advertisement -

Οδηγίες
Κόβουμε σε χονδρές φέτες το ψωμί που μας περίσσεψε από προηγούμενες μέρες. Βράζουμε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσουμε για 10 – 15 λεπτά σε νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο και μετά τα καθαρίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με πιρούνι. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ,την τριμμένη παρμεζάνα, τον μαϊντανό και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά κι αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι φέτες. Σερβίρονται ζεστές.

chefoulis.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ