25.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σοκολατένια γλειφιτζούρια που δεν αντιστέκεται κανείς

Υλικά
115 γρ. ανάλατο βούτυρο
50γρ. ζάχαρη
100γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας
340 γρ. σοκολάτα
30 ξυλάκια για τα γλειφιτζούρια

- Advertisement -

Εκτέλεση
Στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρης( την καστανή και την λευκή) και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ και χνουδωτό μείγμα. Προσθέστε το γάλα και τη βανίλια και συνεχίστε να ανακατεύετε . Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα . Βάλτε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας και συνεχίστε το ανακάτεμα . Τοποθετήστε τη ζύμη σας στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βάλτε σε ένα ταψί , αντικολλητικό χαρτί . Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε την σε μπάλες . Σε κάθε μπάλα που ανοίγετε εισάγετε ένα ξυλάκι και τοποθετήστε τες στο ταψί που έχετε προετοιμάσει . Βάλτε τις μπάλες στο ψυγείο και παγώστε τες για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί . Βγάλτε τις μπάλες σας από το ψυγείο και βουτήξτε τες στη λιωμένη σοκολάτα . Πασπαλίστε κάθε σας μπάλα με κομματάκια σοκολάτας και τα γλειφιτζούρια σας είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε.

anapnoes.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ