Συστατικά
- 4 στέικ χωρίς δέρμα (800 – 1000γρ.) σολομό Νορβηγίας Foodsaver
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- ½ φλ. λικέρ τριαντάφυλλου ή ροζέ κρασί
- 4 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο
- 1 κουταλιά σησάμι
- ½ κουταλιά μαύρο σησάμι
- 1 κουταλάκι χοντρό θαλασσινό αλάτι
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Για τα βιολογικά λαχανικά
- 1 συσκευασία βιολογικά λαχανικά Wok Mix Bio Organic Anbo
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας (Soy Sauce)
- 2 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι με μέλι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ελάχιστο πιπέρι
Βήματα
- Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα σολομού. Σε ένα τηγάνι με καπάκι, βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλέτα σολομού για 2 λεπτά από την κάθε μεριά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το λικέρ τριαντάφυλλου ή αν δεν βρείτε εύκολα στην αγορά μπορείτε να βάλετε ροζέ κρασί ή ακόμα και άσπρο.
- Advertisement - - Βήμα 2
Ανάβετε το αλκοόλ και όταν σβήσουν οι φλόγες σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και βράζετε για 2 λεπτά. Γυρίζετε τα φιλέτα ξανασκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για ακόμα 2 λεπτά. Μετά, αφαιρείτε το καπάκι και βράζετε για ακόμα 1-2 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Μοιράζετε τη μαρμελάδα πάνω από τα φιλέτα, αφήνετε για 1 λεπτό και βάζετε τα φιλέτα σε ένα πιάτο. Πασπαλίζετε με τα 2 είδη σησαμιού. Αν θέλετε τα καρβουρδίζετε πριν τα βάλετε στο σολομό.
- Βήμα 3
Παράλληλα, ετοιμάζετε τα λαχανικά: Τα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνετε. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά. Βάζετε τη σόγια, το βαλσάμικο ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρετε με το σολομό.