16.5 C
Trikala
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Σουβλάκι λουκάνικο, χαλλούμι, ελιά

Συστατικά

  • 6 χοντρά κυπριακά λουκάνικα, κομμένα σε 4 χοντρές ροδέλες     το καθένα,
  • 2 μικρά χαλλούμια (γύρω στα 180 γρ. το καθένα),
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού (από τον μέτριο του τρίφτη, το κίτρινο μέρος μόνο),
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι,
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • 16 μεγάλες πράσινες ελιές, γεμιστές με πιπεριά,
  • 1 κουταλιά (περίπου) ελαιόλαδο για άλειμμα.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο (ή το κρεμμυδάκι) και το μαϊντανό.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Ζεσταίνετε ένα τηγάνι/σχάρα ή ένα μεγάλο, βαρύ αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφετε με λίγο λάδι.

  •  Βήμα 3

    Βάζετε πάνω τα λουκάνικα από την κομμένη τους πλευρά και τα ψήνετε για 1 λεπτό.

  •  Βήμα 4

    Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε για 1 ακόμη λεπτό.

  •  Βήμα 5

    Τα βγάζετε και τα κρυώνετε λίγο (για να μπορείτε να τα πιάσετε).

  •  Βήμα 6

    Περνάτε πάνω σε 8 σουβλάκια εναλλάξ ένα κομμάτι λουκάνικο (περνώντας το καλαμάκι από την κομμένη πλευρά) ένα κομμάτι χαλλούμι και μια ελιά.

  •  Βήμα 7

    Επαναλαμβάνετε το ίδιο μια δεύτερη φορά (λουκάνικο, χαλλούμι, ελιά) και τελειώνετε με ένα ακόμη κομμάτι λουκάνικο.

  •  Βήμα 8

    Ξαναζεσταίνετε το τηγάνι/σχάρα ή το απλό τηγάνι (χωρίς να το σκουπίσετε) και ψήνετε μέσα τα σουβλάκια για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο, μέχρι να ροδίσει το χαλλούμι και τα λουκάνικα.

  •  Βήμα 9

    Τα σερβίρετε αμέσως, πασπαλισμένα με το μίγμα του ξύσματος λεμονιού.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ