Συστατικά
- 6 χοντρά κυπριακά λουκάνικα, κομμένα σε 4 χοντρές ροδέλες το καθένα,
- 2 μικρά χαλλούμια (γύρω στα 180 γρ. το καθένα),
- 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού (από τον μέτριο του τρίφτη, το κίτρινο μέρος μόνο),
- 1-2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι,
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- 16 μεγάλες πράσινες ελιές, γεμιστές με πιπεριά,
- 1 κουταλιά (περίπου) ελαιόλαδο για άλειμμα.
Βήματα
- Βήμα 1
Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο (ή το κρεμμυδάκι) και το μαϊντανό.
- Advertisement - - Βήμα 2
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι/σχάρα ή ένα μεγάλο, βαρύ αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφετε με λίγο λάδι.
- Βήμα 3
Βάζετε πάνω τα λουκάνικα από την κομμένη τους πλευρά και τα ψήνετε για 1 λεπτό.
- Βήμα 4
Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε για 1 ακόμη λεπτό.
- Βήμα 5
Τα βγάζετε και τα κρυώνετε λίγο (για να μπορείτε να τα πιάσετε).
- Βήμα 6
Περνάτε πάνω σε 8 σουβλάκια εναλλάξ ένα κομμάτι λουκάνικο (περνώντας το καλαμάκι από την κομμένη πλευρά) ένα κομμάτι χαλλούμι και μια ελιά.
- Βήμα 7
Επαναλαμβάνετε το ίδιο μια δεύτερη φορά (λουκάνικο, χαλλούμι, ελιά) και τελειώνετε με ένα ακόμη κομμάτι λουκάνικο.
- Βήμα 8
Ξαναζεσταίνετε το τηγάνι/σχάρα ή το απλό τηγάνι (χωρίς να το σκουπίσετε) και ψήνετε μέσα τα σουβλάκια για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο, μέχρι να ροδίσει το χαλλούμι και τα λουκάνικα.
- Βήμα 9
Τα σερβίρετε αμέσως, πασπαλισμένα με το μίγμα του ξύσματος λεμονιού.