24.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σουπιές με αρακά

Συστατικά

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες,
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 1 κιλό αρακά (μπιζέλι),
  • 700γρ. (3 φλ.) ντομάτα τριμμένη,
  • 1 κουταλάκι πάπρικα,
  • 1 κουταλάκι καλά γεμάτο άνηθο αποξηραμένο,
  • ½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
  • ½ φλ. νερό,
  • 1 πρέζα πιπέρι, 1 κουταλάκι αλάτι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Ακολούθως, προσθέτετε τις σουπιές και τις αφήνετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό τους.

  •  Βήμα 3

    Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί και αυτό ρίχνετε την ντομάτα, την πάπρικα και τον άνηθο.

  •  Βήμα 4

    Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτετε τον αρακά, το νερό και αλατοπιπερώνετε.

  •  Βήμα 5

    Σκεπάζετε την κατσαρόλα αφήνοντας μια μικρή χαραμάδα.

  •  Βήμα 6

    Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγο νερό, ενώ κατά διαστήματα ανακατεύετε.

  •  Βήμα 7

    Βράζετε το φαγητό για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και ο αρακάς.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ