Συστατικά
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες,
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 1 κιλό αρακά (μπιζέλι),
- 700γρ. (3 φλ.) ντομάτα τριμμένη,
- 1 κουταλάκι πάπρικα,
- 1 κουταλάκι καλά γεμάτο άνηθο αποξηραμένο,
- ½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
- ½ φλ. νερό,
- 1 πρέζα πιπέρι, 1 κουταλάκι αλάτι.
Βήματα
- Βήμα 1
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Advertisement - - Βήμα 2
Ακολούθως, προσθέτετε τις σουπιές και τις αφήνετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό τους.
- Βήμα 3
Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί και αυτό ρίχνετε την ντομάτα, την πάπρικα και τον άνηθο.
- Βήμα 4
Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτετε τον αρακά, το νερό και αλατοπιπερώνετε.
- Βήμα 5
Σκεπάζετε την κατσαρόλα αφήνοντας μια μικρή χαραμάδα.
- Βήμα 6
Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγο νερό, ενώ κατά διαστήματα ανακατεύετε.
- Βήμα 7
Βράζετε το φαγητό για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και ο αρακάς.