28.8 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σουπιές στιφάδο

Υλικά
Προσαρμόστε τις μερίδες:

- Advertisement -

600-800 γρ. σουπιές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

1 σφηνάκι ελαιόλαδο

1 σφηνάκι λευκό κρασί

6-8 μεγάλα (ή τα διπλάσια μικρά)κρεμμύδια

300 ml βραστό νερό

2-3 κ. σ. πελτέ

2-3 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

3-4 φύλλα δάφνης

Πάπρικα καπνιστή

Μπαχάρι σε κόκκους

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ένα περασμένο από το multi και τα υπόλοιπα κομμένα στα τέσσερα, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε ισομεγέθη κομμάτια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
Μόλις ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα τα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο στο νερό, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και μισοκλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40′ ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Δεν τα ανακατεύουμε με κουτάλι γιατί θα λιώσουν τα κρεμμύδια. Αν χρειαστεί απλώς κουνάμε την κατσαρόλα.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ