12.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σούπα λαχανικών

Υλικά
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στα 4 χωρίς σπόρους
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη στα 4 χωρίς σπόρους
2 κολοκυθάκια, κομμένα στα 4
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
Παρθένο ελαιόλαδο
3 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη
½ κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 κούπα νερό
¼ κούπας φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα ή ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι ΧΙΩΝ για γαρνίρισμα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γαρνίρισμα

- Advertisement -

Διαδικασία
Σε μια γκριλιέρα ή σε μια ψησταριά ψήστε τις πιπεριές, μέχρι να αρχίσει η εξωτερική φλούδα να μαυρίζει. Αλείψτε με λάδι τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και ψήστε τα μέχρι να πάρουν χρώμα καφετί, και στην συνέχεια τεμαχίστε τα. Ξεφλουδίστε τις καμένες φλούδες από τις πιπεριές και τοποθετήστε το εσωτερικό των κόκκινων πιπεριών σε ένα μπλέντερ μαζί με τις ντομάτες, το σκόρδο και την ρίγανη. Πολτοποιήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
Μεταφέρετε τον πουρέ που μόλις φτιάξατε σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και ανακατεύοντας προσθέστε το νερό, τον βασιλικό, το ξύδι και τα υπολειπόμενα ψιλοκομμένα λαχανικά. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
πηγή: www.dimitrisskarmoutsos.gr

seasalt.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ