21.6 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σούπα τραχανάς βελουτέ σε ζωμό λαχανικών

Συστατικά

  • 5-6 χούφτες κομμάτια τραχανά,
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος,
  • αλάτι, πιπέρι,
  • ελάχιστο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά).
  • Ζωμός λαχανικών:
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
  • 1 μέτριο καρότο ξεφλουδισμένο σε χοντρές ροδέλες,
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και τεμαχισμένο,
  • 1 κλωνάρι σέλινο σε χοντρά κομμάτια,
  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανό τεμαχισμένα,
  • 1 φύλλο δάφνης,
  • 2-3 καρφιά γαρίφαλο,
  • 1 κουταλάκι σπόροι πιπεριού.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε τον τραχανά σε μια λεκάνη, προσθέτετε 3 φλ. κρύο νερό και τον αφήνετε να μουλιάσει για 2 ώρες.

    - Advertisement -
  • Ετοιμάζετε το ζωμό λαχανικών:
  •  Βήμα 1

    Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σέλινο με το καρότο και το κρεμμύδι για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

  •  Βήμα 2

    Προσθέτετε 4 φλ. νερό και όταν κοχλάσει βάζετε μέσα το μαϊντανό, τη δάφνη και τα μπαχαρικά (σπόρους πιπεριού και γαρίφαλα).

  •  Βήμα 3

    Αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το σιγοβράζετε για μισή ώρα.

  •  Βήμα 4

    Το σουρώνετε, πετάτε τα λαχανικά και τα μπαχαρικά και κρατάτε το ζωμό.

  •  Βήμα 5

    Τον επιστρέφετε στην κατσαρόλα και τον αφήνετε να κρυώσει λίγο.

  •  Βήμα 6

    Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον μουλιασμένο τραχανά με το νερό του και το αλατοπίπερο και τον αφήνετε να κοχλάσει.

  •  Βήμα 7

    Χαμηλώνετε τη φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε τη σούπα για ½ ώρα.

  •  Βήμα 8

    Ύστερα, την αλέθετε τμηματικά στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ μέχρι να γίνει σαν ελαφριά κρέμα και την επιστρέφετε στην κατσαρόλα.

  •  Βήμα 9

    Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την ανακατεύετε και την αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

  •  Βήμα 10

    Τη σερβίρετε πασπαλίζοντάς την, αν θέλετε, με ελάχιστο ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ