Συστατικά
- 1 πακέτο (500γρ.) µακαρόνια σπαγγέτι oλικής άλεσης ΜITSIDES,
- 1 κύβο ζωµού λαχανικών,
- 15-20 µέτριες γαρίδες,
- 1 φλ. κρασί,
- 10 µπουκετάκια µπρόκολο,
- ¼ φλ. ελαιόλαδο,
- 1-2 σκελίδες σκόρδο,
- 20 ντοµατίνια,
- 3 κουταλιές σόγια σος (Soy Sauce),
- 2 κουταλιές µέλι,
- 20 φύλλα φρέσκου βασιλικού,
- 1/3 φλ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο,
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι,
- ½ φλ. τυρί παρµεζάνα ή κεφαλοτύρι τριµµένο,
- ελάχιστο πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Σε µια κατσαρόλα µε µπόλικο νερό που κοχλάζει βάζετε το ζωµό, το 1 κουταλάκι αλάτι και τα µακαρόνια.
- Advertisement - - Βήμα 2
Ανακατεύετε και όταν κοχλάσει ξανά το νερό, βράζετε τα µακαρόνια για 10-12 λεπτά, να ψηθούν.
- Βήμα 3
Στη συνέχεια, κρατάτε 1 φλιτζάνι από το ζωµό και τα σουρώνετε.
- Βήμα 4
Τα αφήνετε στην άκρη.
- Βήμα 5
Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες, αφήνοντας τις ουρίτσες τους.
- Βήμα 6
Βάζετε το κρασί να βράσει και προσθέτετε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και τις γαρίδες.
- Βήμα 7
Τις βράζετε για 4-5 λεπτά µέχρι να αλλάξουν χρώµα και να γίνουν ροζ.
- Βήμα 8
Τις στραγγίζετε και τις κρατάτε στην άκρη.
- Βήμα 9
Σε µπόλικο αλατισµένο ζεστό νερό βράζετε το µπρόκολο για 3-4 λεπτά.
- Βήμα 10
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρετε το σκόρδο.
- Βήμα 11
Προσθέτετε τις γαρίδες, το µπρόκολο, τα ντοµατίνια και συνεχίζετε το σοτάρισµα για 4-5 λεπτά.
- Βήμα 12
Προσθέτετε τα µακαρόνια στο τηγάνι και ρίχνετε τη σόγια σος, το µέλι και το ζωµό που κρατήσατε.
- Βήμα 13
Βράζετε το φαγητό για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε τα µακαρόνια πασπαλίζοντάς τα µε το τυρί, το µαϊντανό και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.