Συστατικά
- 1 πακέτο σπαγετίνι,
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών,
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 300γρ. κιμά χοιρινό,
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες,
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες,
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες,
- 1 κονσέρβα (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες,
- 12 ντοματίνια,
- ½ κουταλάκι ζάχαρη,
- 1/3 φλ. κόκκινο κρασί,
- ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
- 1 πρέζα καυτερή πιπεριά (chiliflakes),
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο
- πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βάζετε το ζωμό και βράζετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, ώστε να γίνουν al dente.
- Advertisement - - Βήμα 2
Τα κρυώνετε, τα λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε στην άκρη.
- Βήμα 3
Στη συνέχεια, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τον κιμά.
- Βήμα 4
Μόλις ασπρίσει ο κιμάς προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το μοσχοκάρυδο, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
- Βήμα 5
Ψήνετε για περίπου 4 – 5 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε τα ντοματίνια, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για 8 – 10 λεπτά μέχρι να καταστηθεί η σάλτσα.
- Βήμα 6
Τέλος, ρίχνετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε.