12.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σπαγετίνι με κιμά και πιπεριές

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγετίνι,
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών,
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 300γρ. κιμά χοιρινό,
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες,
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες,
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες,
  • 1 κονσέρβα (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες,
  • 12 ντοματίνια,
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη,
  • 1/3 φλ. κόκκινο κρασί,
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
  • 1 πρέζα καυτερή πιπεριά (chiliflakes),
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο
  • πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βάζετε το ζωμό και βράζετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, ώστε να γίνουν al dente.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Τα κρυώνετε, τα λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε στην άκρη.

  •  Βήμα 3

    Στη συνέχεια, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τον κιμά.

  •  Βήμα 4

    Μόλις ασπρίσει ο κιμάς προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το μοσχοκάρυδο, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.

  •  Βήμα 5

    Ψήνετε για περίπου 4 – 5 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε τα ντοματίνια, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για 8 – 10 λεπτά μέχρι να καταστηθεί η σάλτσα.

  •  Βήμα 6

    Τέλος, ρίχνετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ