16.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σπιτικά ψωμάκια μπριός

Υπέροχα σπιτικά μπριοσάκια που θα απογειώσουν τη γεύση στα σαντουϊτσάκια σας. Για το σπίτι, για το γραφείο, για την εκδρομή, για τις συγκεντρώσεις και τα πάρτυ στο σπίτι σας.

- Advertisement -

Υλικά συνταγής
70 γρ. γάλα
15 γρ. μαγιά νωπή
15 γρ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι μαλακό
6 αυγά
350 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
15 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:

τυρί του τόστ ή άλλο της αρεσκείας σας
ζαμπόν της αρεσκείας σας σε φέτες
ρώσικη ή μαγιονέζα
λίγα φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη μαγιά και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. Προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι.
Τοποθετούμε στο μίξερ το εξάρτημα του γάντζου και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική και γυαλιστερή ζύμη.
Προετοιμάζουμε τη φόρμα βουτυρώνοντάς την και στρώνουμε τη ζύμη μέσα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε τη ζύμη σε έναν πάγκο και την ξαναστρώνουμε στη φόρμα ψησίματος ή αν θέλουμε κάνουμε ατομικά στρογγυλά ή μακρόστενα ψωμάκια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει, για περίπου 2 ώρες.
Ψήνουμε στους 170°C, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μπριός. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει.

sintayes.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ