12.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σπιτικό λικέρ Baileys Irish Cream σε 1 λεπτό… Νύχτες με τη γεύση του χειμώνα στα χείλη!

Υλικά

1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα παγωμένη
1 2/3 κούπας ουίσκι παγωμένη
1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ
2 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γλ. εκχύλισμα ή άρωμα αμυγδάλου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 1 -2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι του στιγμιαίου καφέ και να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα του λικέρ σε ένα μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Το λικέρ Irish Cream φυλάσσεται έως και δύο μήνες στο ψυγείο. Ανακινούμε δυνατά κάθε φορά που σερβίρουμε.

- Advertisement -

Συμβουλές

Τα βασικά συστατικά του σπιτικού λικέρ Irish Cream, κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο γάλα και ουίσκι, είναι προτιμότερο να είναι παγωμένα – κυρίως για να μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα σφηνάκι αμέσως μόλις το φτιάξουμε – αλλά μπορούν να είναι και σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν και μπορείτε να σερβίρετε κι αμέσως το λικέρ σας, είναι πραγματικά πολύ καλύτερο μετά από μια – δυο μέρες στο ψυγείο που όλα τα αρώματά του έχουν δέσει καλά.

Μην χτυπήσετε το μίγμα σε δυνατή ταχύτητα, ούτε για περισσότερη ώρα. Υπάρχει περίπτωση να αρχίζει να πήζει η κρέμα γάλακτος, περισσότερο από το επιθυμητό, και το λικέρ θα «κόψει» στο ψυγείο.
Χρησιμοποιείστε όποια μάρκα ουίσκι επιθυμείτε, αλλά για να πετύχετε την γεύση του Irish Cream, είναι καλύτερο ένα Ιρλανδέζικο ουίσκι, που έχει πιο ελαφρύ άρωμα και απαλές νότες καπνιστού και φυσικά τιμάει την παράδοση της χώρας!
Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και βότκα, αντί για ουίσκι, αλλά η γεύση θα είναι ελαφρά διαφορετική από την κλασική και τα αρώματα θα τα δώσουν μόνο τα υπόλοιπα υλικά.

Στο τελικό αποτέλεσμα το λικέρ αυτό έχει 12-15% ποσοστό αλκοόλ, ανάλογα με το ουίσκι που θα επιλέξετε. Αυτό φυσικά αλλάζει, αν αποφασίσετε να προσθέσετε περισσότερο ποτό στο δικό σας λικέρ.
Και μην ξεχνιόμαστε, γιορτές έρχονται! Φτιάξτε φέτος ένα καλάθι με τις δημιουργίες σας και σπιτικό λικέρ Irish Cream, σπιτικό λικέρ καφέ Kahlua και σπιτικό λικέρ κάστανο και όλοι θα λένε «γεια στα χέρια σας» όλο το χρόνο!

Στην υγειά σας!

mediamagazine.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ