20 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Στιβικές επιτυχίες για τον Γ.Σ. Τρικάλων

Τα 118α του γενέθλια (ιδρύθηκε την 5η Μαίου του 1896) ο υπεραιωνόβιος ιστορικός Γ.Σ.Τρικάλων τα γιόρτασε με τις πολύ σημαντικές επιτυχίες των αθλητών του το περασμένο Σάββατο στην Λάρισα συνεχίζοντας να γράφει της ιστορία του, μια μοναδική αθλητική ιστορία.
Είναι η ιστορία που γράφουν οι αθλητές και οι αθλήτριες του. Είναι αυτοί που κρατούν ψηλά την ένδοξη σημαία του. Είναι αυτοί που διατηρούν τον σπουδαίο αυτό Σύλλογο τόσο ψηλά. Και είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να ανεβείς ψηλά το δυσκολότερο όμως είναι να παραμένεις εκεί.
Και αυτό το έδειξαν οι αθλητές του Γ.Σ.Τρικάλων για άλλη μια φορά με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν στους αγώνες του διασυλλογικού πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών.
Παρ’ ότι το πρόγραμμα συμπτύχθηκε σε μία μέρα (πρωί – απόγευμα) για οικονομικούς λόγους οι νεαροί αθλητές Γ.Σ.Τρικάλων (οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου είναι έφηβοι και νεάνιδες) τα κατάφεραν περίφημα. Και αυτό γιατί το πρόγραμμα δεν τους ευνοούσε αφού όπως είναι γνωστό η κύρια δύναμή του είναι οι δρόμοι ημιαντοχής – αντοχής όπου έπρεπε μέσα σε λίγες ώρες να κάνουν δύο κοπιαστικά αγωνίσματα.
Όμως η ξεχωριστή νοοτροπία που καλλιεργείται σ’ αυτόν τον τεράστιο Σύλλογο και η οποία μεταδίδεται από την μία αθλητική γενιά στην άλλη είναι το μυστικό των επιτυχιών του. Είναι αυτή που σφυρηλατείται κάθε στιγμή, κάθε μέρα, σε κάθε αγώνα, σε κάθε εκδήλωση. Είναι η νοοτροπία η οποία σφυρηλατείται από το φυτώριο του Συλλόγου, την Ακαδημία του και η οποία αναπτύσσεται στα κατοπινά χρόνια όταν οι αθλητές του περνούν στις αγωνιστικές κατηγορίες. Ετσι εξηγείται αυτή η συνέχεια και η συνέπεια των κατορθωμάτων των αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων.
Αλλά στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πίσω από αυτές τις επιτυχίες των αθλητών υπάρχει το Δ.Σ. του Συλλόγου αρωγός στις προσπάθειές του, με τον Δημήτρη Χαχάμη να βρίσκεται στα διοικητικά πράγματα του Συλλόγου από το 1987 δείχνοντας την ανιδιοτελή αγάπη του για τον αθλητισμό και ειδικότερα για τον Σύλλογο. Είναι ένας από τους μακροβιότερους σε αθλητική δράση παράγοντες των Τρικάλων σε μια εποχή που όλο και λιγότεροι ασχολούνται με τα κοινά. Αλλά στη μεγάλη οικογένεια του Γ.Σ.Τρικάλων υπάρχει και το εξαιρετικό προπονητικό δυναμικό το οποίο οδηγεί τους αθλητές και τις αθλήτριες στις επιτυχίες. Η Φιλιώ Αγγελάκη, η Βίβιαν Γρατσάνη, η Τασούλα Μυλωνά, ο Βασίλης Βουτσελάς και ο Δημήτριος Σούλας είναι αυτοί που έχουν την προπονητική καθοδήγηση των αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων.
Για να γυρίσουμε στους αγώνες του περασμένου Σαββάτου, ορισμένοι αθλητές του Γυμναστικού εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους αφού ήταν οι καλύτερες που έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα.
Αναλυτικά η εμφάνιση των αθλητών-τριών του Συλλόγου είναι η ακόλουθη:

- Advertisement -

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ήρθε πρώτη τόσο στο δρόμο των 1500μ όσο και στο δρόμο των 5000μ. Και στα δύο αυτά αγωνίσματα έκανε την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα πετυχαίνοντας 4΄32΄΄ 12 στο δρόμο των 1500μ και 17΄05΄΄ στο δρόμο των 5000μ. και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει των προσεχών αγωνιστικών υποχρεώσεών της. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 1500μ τα έτρεξε στις 12 το μεσημέρι και μετά από 6 ώρες τα 5000μ. Ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να επανέλθει ο οργανισμός της. Οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες εκτός των άλλων για να βοηθήσουν βαθμολογικά τον Σύλλογό τους αλλά και να κάνουν και αγώνες για την καλύτερη προετοιμασία τους.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΚΟΣ εντυπωσίασε με την παρουσία του αλλά και τις επιδόσεις του αφού πήρε μέρος στο δρόμο των 400μ, των 400μ με εμπόδια και στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ. Στα 400μ ήταν 5ος με 51΄΄47 και 1ος στα 400μ με εμπόδια με ατομική επίδοση 56΄΄34, πετυχαίνοντας το υψηλό όριο για την συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος μεταπήδησε από τα 800μ στα 400μ με εμπόδια μόλις πριν από 2 μήνες. Ο χρόνος που έκανε δείχνει ότι ο αθλητής αυτός έχει ευρύ μέλλον στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ έτρεξε την απόσταση των 400μ και ήρθε 2ος από απειρία με χρόνο 50΄΄97 πετυχαίνοντας και αυτός το υψηλό όριο για την συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είναι σίγουρο ότι αυτή η επίδοση δεν τον αντιπροσωπεύει και ότι στους προσεχείς αγώνες θα δείξει το αναμφισβήτητο ταλέντο του. Ο Δημήτρης συμμετείχε και στην σκυταλοδρομία 4Χ400μ ως τελευταίο σκυταλοδρόμος.

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΛΑΘΑ μετά από 4 άγονα χρόνια λόγω τραυματισμού επέστρεψε δριμύτερη και κατέλαβε την 1η θέση στο άλμα σε ύψος με επίδοση 1μ και 50 εκ. δείχνοντας ότι άφησε πίσω τα προβλήματα που την ταλαιπώρησαν.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΙΑΛΜΑ έκανε και αυτή εξαιρετική εμφάνιση και ήρθε 2η με την επίδοση του 1μ και 50 εκ.

Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση στο δρόμο των 800 κάνοντας νέα ατομική επίδοση με 1΄56΄΄57 παίρνοντας την 2η θέση πετυχαίνοντας το υψηλό όριο για την συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο 19 χρονος αθλητής έδειξε ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Ο Ευτύχης πήρε μέρος και στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ ήρθε 2ος στο δρόμο των 5000μ με επίδοση 16΄41΄΄73 και έδειξε ότι συνέρχεται σιγά-σιγά από τον περυσινό τραυματισμό του (τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αγώνα 3000μ με φυσικά εμπόδια). Με την πιο πάνω επίδοση πλησίασε την ατομική του επίδοση που είναι 16΄ 39΄΄ δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση εν όψει και του πανελλήνιου πρωταθλήματος των 10000μ που θα πάρει μέρος το Σάββατο 17-5-2014 στα Μέγαρα.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ πήρε την 4η θέση στο δρόμο των 400μ με επίδοση 51΄΄ 46 και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Χρήστος πήρε μέρος και στην σκυταλοδρομία 4Χ400μ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ πήρε μέρος στο δρόμο των 100μ με επίδοση 11΄΄64 καταλαμβάνοντας την 9η θέση. Στο δρόμο των 200μ πήρε την 2η θέση με την πολύ καλή επίδοση των 23΄΄38.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ήταν έκτη στο δρόμο των 1500μ με 5΄50΄΄22.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΒΑΓΓΕΛΗΣ πήρε μέρος στο άλμα σε μήκος με επίδοση 6μ και 08 εκ.

Η ΟΜΑΔΑ 4Χ400Μ του Γ.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση. Κέρδισε την πρώτη θέση κάνοντας την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα με χρόνο 3΄22΄΄ 53 απαρτιζόμενη από τους Χρ. Αλμπάνη, Κ. Νάκο, Ε. Σουλιώτη και Δ. Ζωγράφο. Οι αθλητές της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ πέτυχαν το υψηλό όριο που τους δίνει την δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ