17.1 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συγκλονιστικός ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο Δήμος Τρικκαίων αλλάζει! Με ενθουσιασμό στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο, με γεμάτο τον χώρο έξω από αυτό, με μια κοσμοσυρροή που έδωσε ήδη το μήνυμα και τη σιγουριά της νίκης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου χθες βράδυ επανεκκίνησε τον Δήμο Τρικκαίων. Οι συμπολίτες μας, οι συνδημότες, ψήφισαν ήδη! Ψήφισαν τους ανθρώπους που ξεκίνησαν πριν έξι μήνες να αλλάξουν την πορεία του Δήμου. Ψήφισαν όσους από αύριο, έχουν τη γνώση αλλά και την όρεξη να τρέξουν, να προσπαθήσουν και να πετύχουν.

- Advertisement -

PAPA 6

Με εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο ξεκίνησε η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου από την μικρή Μυρσίνη, η οποία, με μοναδικό τρόπο, εξέφρασε πλήρως τις αγωνίες των παιδιών, των μελλοντικών συμπολιτών μας. Των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας.

Στις σκέψεις αυτές, απάντησε άμεσα ο Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο οποίος παρέλαβε τα παράπονα, τα θέλω, τις αγωνίες και τις ανάγκες των παιδιών από τα Ξυλοπάροικο, την Αγρελιά, την Πατουλιά, το Κεφαλόβρυσο….

Στην ομιλία του ο κ. Παπαστεργίου απάντησε στο ζήτημα της απειρίας, αναρωτώμενος: «Μου λένε: “Μα, εσείς είστε… νέοι. Θα τα καταφέρετε;”.
ΝΑΙ, θα τα καταφέρουμε! Γιατί έχουμε αυτό που λείπει από όλους τους άλλους. Την πραγματική διάθεση, την όρεξη, τη ζωντάνια!
Και μπορεί να μην είμαστε αλάνθαστοι, αλλά σαφώς, τα όποια λάθη, δεν θα είναι λάθη από ιδιοτέλεια και συμφέρον.
Εξάλλου, κανείς δεν γεννήθηκε έμπειρος…»

PAPA 1
Η δε ομάδα που επανεκκινεί τον Δήμο, είναι «μία δυνατή ομάδα ανθρώπων που ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται εδώ», ενώ «εντολείς» μας είναι οι πολίτες των Τρικάλων και των χωριών και σε αυτούς και μόνο λογοδοτούμε.
Για το ζήτημα της ανεξαρτησίας, ήταν σαφής: «Κανείς άλλος συνδυασμός δεν έχει τόσους ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους όπως ο δικός μας!
Αυτή είναι η πραγματική ανεξαρτησία!».
Εξάλλου, «οι εκλογές της 18ης Μαΐου σε 4 ημέρες θα περάσουν. Τα προβλήματα όμως θα μείνουν εδώ! Και τότε κανένας πολιτικός αρχηγός δεν θα έρθει να φτιάξει τους δρόμους, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές, να προωθήσει τα σχέδια πόλης και τις μελέτες αποχέτευσης, να αλλάξει τις λάμπες στους δρόμους».

PAPA 2
Στη συνέχεια ανέλυσε το πώς θα λειτουργήσει ο νέος Δήμος Τρικκαίων: «Με έξυπνες ιδέες, διάθεση, εξωστρέφεια και ΠΟΛΛΗ δουλειά. Η κρίση είναι μία καλή δικαιολογία να κλειστείς σε τέσσερις τοίχους, να ταμπουρωθείς πίσω της και να δηλώνεις εξαιτίας της, αδυναμία επίλυσης οποιοδήποτε προβλήματος».
Κατηγόρησε τον κ. Λάππα για το ότι δεν κατεβαίνει στη μάχη αλλά κάθεται και εποπτεύει τη μάχη αφ’ υψηλού, τονίζοντας: «Αν θέλετε δήμαρχο δι’ αλληλογραφίας κλεισμένο μέσα στο γραφείο του, αν θέλετε δήμαρχο μέσω αντιπροσώπων ψηφίστε τον κ. Λάππα».

ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ

PAPA 4

Ειδικά για τα ζητήματα της οικονομίας, επεφύλασσε σκληρή αλλά πραγματική κριτική. Αφού υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο νυν Δήμαρχος παραδέχτηκε πως απέτυχε παταγωδώς στο να παράγει έργο, υπενθυμίζοντας πως ήταν απών και εξαφανισμένος από την καθημερινότητα, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο δήθεν οικονομικό θαύμα, με στοιχεία:
«Διατείνεται», είπε «ότι μείωσε το χρέος του Δήμου κατά περίπου 35 εκ. ευρώ! Παρότι ζητήσαμε πριν από έναν μήνα τα στοιχεία, ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να μας τα δώσει στοιχεία για το 2013, γιατί -λέει- δεν έχουν περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο! Βέβαια την ίδια ώρα ο κ. Λάππας φροντίζει να παρουσιάζει κάποια από αυτά στα προεκλογικά του φυλλάδια! Στηριζόμενος πάντως σε στοιχεία που… ραδιοφωνικά ακούσαμε, μπορώ να σας πω πως το «οικονομικό θαύμα» του κ. Λάππα μπάζει από παντού!»
Και εξήγησε:
– Με τα στοιχεία του 2012 που μας έδωσε, προκύπτει μείωση του χρέους μόλις… 1.7 εκ. ευρώ, την ώρα που το κόστος μισθοδοσίας μειώθηκε πολλαπλάσια!
– Ο Δήμος πήρε κοντά στα 17 εκ. ευρώ από το κράτος στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Τα χρήματα αυτά δεν μας χαρίστηκαν, όπως τεχνηέντως αφήνει να διαρρεύσει ο ίδιος… Τα χρήματα αυτά θα παρακρατηθούν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια
– Λόγω μνημονίου έφυγαν από τον Δήμο εκατοντάδες άτομα ενώ το κόστος μισθοδοσίας όσων υπαλλήλων έμειναν, μειώθηκε κατά πολύ.
– Αν σε όλα αυτά προσθέσετε ότι δεν έγινε και κανένα έργο, μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε ότι… ο κ. Λάππας δεν πέτυχε τίποτε το ιδιαίτερο!
– Εξάλλου, κανένας Δήμος στην Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια δεν παρουσίασε χειρότερα οικονομικά στοιχεία από αυτά που είχε!
Και να σας πω και κάτι… Δεν χρειαζόταν καν να υπάρχει Δήμαρχος. Και ένας διαχειριστής να υπήρχε τα ίδια θα έκανε! Ακόμη και αντί του κ. Λάππα ήταν ο κ. Σπανός… τα ίδια θα έκανε!

Ετσι, αφού τόνισε ότι ο Δήμος «δεν χρειάζεται Δήμαρχο διαχειριστή, αλλά Δήμαρχο αγωνιστή, που θα τρέξει να διεκδικήσει πόρους και προγράμματα, που θα βρεθεί όπου υπάρχει ανάγκη, που θα έχει άποψη ο ίδιος για τα όσα γίνονται στην πόλη και τα χωριά, έθεσε το δίλημμα

«Ή αράζουμε ή αλλάζουμε
Ή αράζουμε στην δημαρχιακή καρέκλα ή αλλάζουμε
Αλλάζουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή
Αλλάζουμε συνήθειες και νοοτροπίες…»

Καυτηρίασε επίσης την πολιτική των τελευταίων ημερών:
«Αν έχουν τον Θεό τους… Εβγαλαν προκηρύξεις για 8μηνα, μόλις δέκα μέρες πριν τις εκλογές με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, την επομένη των εκλογών.! Και δεν σταματούν εδώ… Εβαψαν μέσα σε ένα μήνα παιδικές χαρές, παγκάκια, κάγκελα…ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει.
Κούρεψαν χορτάρια που είχαν να κουρευτούν 3 χρόνια, έδωσαν αφειδώς χρήματα σε συλλόγους, ασφαλτοστρώνουν δρόμους χωρίς τις κατάλληλες υποδομές!
Πραγματικά τα Τρίκαλα παρουσιάζουν αυτές τις ημέρες μία μαγική εικόνα!
Θαύμα! Έγινε Θαύμα!
Αν είχαμε εκλογές κάθε δύο μήνες θα ήμασταν τουλάχιστον Ελβετία!
Και εύλογα ρωτάω…
Μα γιατί 3 ½ χρόνια τώρα δεν κάνανε αυτά τα πράγματα;
Πόσο κόστιζαν μερικά κιλά μπογιά; Είναι τόσο αφελείς;
Όχι. Είναι απλώς ανίκανοι να διαχειριστούν οποιαδήποτε πρόβλημα της καθημερινότητας.
Δεν τους νοιάζει. Δεν μπορούν.
Κουράστηκαν. Βαρέθηκαν.
Αφού θα φύγουν…»

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις, ιδέες και δράσεις για όλο τον Δήμο Τρικκαίων. Συγκεκριμένα:

1. ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Συνεργάτες μας στο εγχείρημα της αναδιοργάνωσης θα είναι και οι δημοτικοί υπάλληλοι, που στην πλειονότητά τους θέλουν να βοηθήσουν. Με καθοδήγηση, επιμόρφωση και μία καθαρή συμφωνία, θα το πετύχουμε.
Για ποιο λόγο θα πρέπει να φτάνει να τηλεφωνεί ο δημότης στον αντιδήμαρχο για την αλλαγή μιας λάμπας όταν αυτό μπορεί να γίνει πολύ απλά με ένα πρόγραμμα διαχείρισης αιτημάτων…
Αρκετά με όλο το σύστημα των πελατειακών σχέσεων.
Ενεργοποιούμε σε σοβαρά πρότυπα την γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη,
Ενεργοποιούμε τον θεσμό του συμπαραστάτη του πολίτη,
Πιστοποιούμε τις υπηρεσίες μας σε πρότυπα ISO.

2 ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Με τα χωριά του Δήμου που ξεχάστηκαν, με τα χωριά που πνίγηκαν στην αδιαφορία, τα χόρτα, την εγκατάλειψη
Δημιουργούμε αντιδημαρχίες μόνο για την περιφέρεια και την καθημερινότητα σε αυτή.
Θέματα όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, η αγροτική οδοποιία αλλά και το κόψιμο των χόρτων θα περνάνε άμεσα και αποκλειστικά από εκεί, χωρίς πολλές διαδικασίες και καθυστερήσεις.
Προχωράμε στον έλεγχο της ποιότητας του νερού των χωριών μέσω κατάλληλων συστημάτων, αντίστοιχων με αυτό που φροντίσαμε πριν από 4 χρόνια να εξασφαλίσουμε για τη ΔΕΥΑΤ.
Παράλληλα εξετάζουμε το θέμα της αναπροσαρμογής των χρεώσεων σε συγκεκριμένες περιοχές, εκεί που το κόστος άντλησης είναι μικρό.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η εβδομαδιαία λαϊκή πρέπει να συνεχιστεί, δεν μπορεί όμως να παρουσιάζει την χαώδη εικόνα που έχει σήμερα, όπου ανεξέλεγκτα ο καθένας πουλάει ότι θέλει.
Χρειάζεται αστυνόμευση, συμμάζεμα και μέριμνα, έτσι ώστε να μην ενοχλεί τους κατοίκους των παρακείμενων οικοδομών.
Αντισταθμιστικά, με τα έσοδα της λαϊκής, δημιουργούμε πάρκο στον κοινόχρηστο χώρο της Κολοκοτρώνη.
Ειδικά για την καθημερινή λαϊκή, φτιάχνουμε υποδομές με όμορφους πάγκους πάνω στις νησίδες της 28ης Οκτωβρίου όπου προτεραιότητα θα έχουν οι δικοί μας παραγωγοί και έμποροι.
Ξεκάθαρες λύσεις για να ζήσουμε όλοι καλύτερα.

4. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ…

Ας σκεφτούμε ξανά λίγο… πράσινα.
– Δημιουργούμε ειδική υπηρεσία για το πάρκο του Αη Γιώργη και τον προφήτη Ηλία.
– Προχωρούμε στην κατασκευή μονοπατιών περιπάτου στις όχθες του Ληθαίου και του Αγιαμονιώτη, με επαρκείς προσβάσεις για όλους και φωτισμό.
– Οργανώνουμε ειδική υπηρεσία για τις παιδικές χαρές περιφραγμένες, με πιστοποιήσεις, συντήρηση και φωτισμό.
– Δίνουμε βάρος στον σεβασμό του δημόσιου χώρου. Η… ευρωτεύσιμη Ασκληπιού του κ. Λάππα έγινε… εμπορεύσιμη, έγινε αγοραία! Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν τέτοιο χάλι!
– Προωθούμε και πάλι τα ξεχασμένα και παρατημένα σχέδια πόλης που αραχνιάζουν στα συρτάρια του υπουργείου Περιβάλλοντος. Προωθούμε την τροποποίηση της ΖΟΕ προκειμένου να ανασάνει η πόλη των Τρικάλων και οι συνοικισμοί της.
– Οφείλουμε επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε όλοι εν δυνάμει άτομα με αναπηρίες και πρέπει να δομήσουμε την πόλη μας σε τέτοια πρότυπα. Προσβασιμότητα παντού. Προχωράμε στην απελευθέρωση των πεζοδρομίων και τον πεζοδρόμων από πάσης φύσεως εμπόδια.
– Νέες πολιτικές για το ποδήλατο το οποίο είναι στους σχεδιασμούς μας.
Όπου χρειαστεί θα πάρουμε γενναία μέτρα προκειμένου να δημιουργήσουμε ασφαλείς ποδηλατικές διαδρομές πχ. προς τα σχολεία.
– Στους σχεδιασμούς μας είναι και ο ζωολογικός κήπος, ένας μοναδικός χώρος για τα Τρίκαλα και την υπόλοιπη περιοχή, που όμως έχει αφεθεί στην τύχη του.
– Ασχολούμαστε πλέον σοβαρά με το θέμα των αδέσποτων δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μας στους συλλόγους που μέχρι σήμερα υποκαθιστούν το κράτος, εναρμονιζόμενοι πάντα με τη νέα σχετική νομοθεσία.
– Προωθούμε το αστικό πράσινο με προγράμματα δενδροφυτεύσεων αλλά και με διαγωνισμούς πρασίνου σε μπαλκόνια και ταράτσες.

5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ

Ο Δήμος οφείλει να λάβει μέριμνα για τη στέγαση και σίτιση άπορων και άστεγων.
Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε πάλι για την υπόθεση του προγράμματος των Γιατρών του Κόσμου…
– Στηρίζουμε και ενισχύουμε τις υφιστάμενες δομές
– _ροτείνουμε τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πόροι του θα μπορούσαν να είναι δωρεές ή και αντιμισθίες αιρετών, προκειμένου να ανακουφιστούν συνδημότες που αποδεδειγμένα τα βγάζουνε πέρα δύσκολα.
– Δεσμευόμαστε για ενιαία μείωση 50% των τιμολογίων στα δημοτικά τέλη για τους πολύτεκνους και άπορους.
– Απλές λύσεις όπως αυτόματοι απινιδωτές σε κεντρικά σημεία της πόλης και των χωριών μπορούν να σώσουν ζωές.
– Σε συνεργασία με το κέντρο αιμοδοσίας μπορούμε να δημιουργήσουμε μία δημοτική τράπεζα αίματος.
Κοινωνική μέριμνα δεν είναι το να φωτογραφιζόμαστε δίπλα σε δύστυχους συμπολίτες μας που πάνε να πάρουν τρόφιμα, όπως κάποιοι κύριοι της σημερινής δημοτικής αρχής. Λίγη σοβαρότητα επιτέλους…

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ